Luettavissa 3 minuutissa

Oona Kujala

Bermudan copywriter-kolonnaa syksystä 2019 saakka vahvistanut kirjoittaja Oona Kujala on ehtinyt nuoreen ikäänsä nähden kynäillä jo monenlaisista aiheista naistenlehdestä sisäilman hoitoon – ja aina näköisellään, napakalla otteella. Itseohjautuvasti hän myös tenttasi itseltään joukon kiperiä kysymyksiä, avasi vaatekaappinsa ja esitteli pelkistettyä tyyliä kirppislöytöihin rohkeasti yhdistelevän kotinsa. Arvoisa lukija, Oonan syvähaastattelussa Oona!

Koulutus?

– Kallion ilmaisutaidon lukio Helsingissä, sen jälkeen muutto manseen ja journalistiikan ja viestinnän opinnot käyntiin Tampereen yliopistossa.

Aiempi työkokemus?

– Toimittajana naistenlehdessä ja sen jälkeen sisällöntuottajana teleoperaattorilla, tosin markkinointitoimiston kautta. Noin vuoden ajan kuljin Tampereelta Helsinkiin ja takaisin joka päivä, koska halusin ehdottoman paljon tehdä markkinointialan hommia toimittajana työskentelyn jälkeen. Aika kauheeta, mutta sen arvoista jälkeenpäin ajatellen.

Miten päädyit Bermudalle?

– Junailut alkoi riittää ”työntekovälivuoden” jälkeen ja halusin opintojen oheen lisää markkinointialan hommia. Sisällöntuotannon työt tuntuivat omalta jutulta ja halusin uudelleen markkinointitoimistoon, mutta tällä kertaa Tampereelle. Laitoin tärisevin käsin avoimen hakemuksen Bermudalle ja laitoin mukaan väärät liitteet. Jarkko silti vastasi seuraavana päivänä.

Oona on aidosti läsnä tilanteesta tai kiireestä riippumatta! Tämä varmasti selittää sen, miksi Oonan kanssa on niin helppo olla. Oona on kuin kameleontti, joka vaihtaa väriä sulavasti ja muuntautuu jokaisen asiakkaan tarpeisiin, olemalla kuitenkin koko ajan täysin oma itsensä. Huippuammattilainen, monipuolinen kynänikkari ja kova muija!

-Strateginen suunnittelija Maiju

Missä haluaisit kehittyä?

– Artikkelien kirjoitus luonnollisesti sujuu, ja muihin tekstimuotoihin on ollut kiinnostavaa tutustua tarkemmin. Haluaisin olla isona teräviä ja dramaattisia ajatuksia tasaiseen tahtiin sylkevä superkirjoituskone. Myös esimerkiksi SEO, analytiikka ja konseptisuunnittelu kiinnostavat tarinoinnin rinnalla.

Erikoistaito, josta ihan kaikki eivät tiedä?

– Olen erinomaisen hyvä löytämään nopealla aikataululla tilanteeseen kuin tilanteeseen sopivan gifin tai meemin. Osaan myös selittää Aliaksessa sanoja omalle parille tehokkaasti esimerkiksi Frendit-sarjan avulla niissä tilanteessa, kun kaikki pelaajat saa arvata sanan. Voitan siinä pelissä aina.

Harrastukset?

– Thainyrkkeily, lenkkeily, kuntosalilla heiluminen, kieli oppi vitsihuumorit, kahvin juominen ja joulun juhlimisen aloittaminen paheksuttavan aikaisin.

Mitä muuta olisi hyvä tietää?

– Tykkään kovasti esittää aloittelevaa viiniasiantuntijaa, ja haluaisinkin joskus oppia kertomaan, millä ranskalaisen pikkukaupungin kylän jyrkänteen kukkulalla mikäkin lasissa oleva punkku on kasvatettu. Jos olisin eläin, olisin manaatti. Kaikkea pitää olla kolme, myös asioita, joita olisi hyvä minusta tietää, vaikka en kolmatta tähän hätään keksi.

Tutustu myös muihin bermudalaisiin

Ihmiset
22.06.2022
Janika Keskitalo
Lue lisää
Ihmiset
01.03.2022
Sanna Männistö
Lue lisää
Ihmiset
01.03.2022
Ella Vilen
Lue lisää
Ihmiset
01.03.2022
Elisa Jalonen
Lue lisää
Ihmiset
20.12.2021
Juha Tyrni
Lue lisää
Ihmiset
16.12.2021
Veikko Sorvaniemi
Lue lisää
Ihmiset
03.09.2021
Miiro Paananen
Lue lisää
Ihmiset
17.05.2021
Pinja Hänninen
Lue lisää
Ihmiset
17.05.2021
Erika Lindström
Lue lisää
Ihmiset
13.01.2021
Annika De Kooter
Lue lisää
Ihmiset
17.11.2020
Sanni Kivipelto
Lue lisää
Ihmiset
21.02.2020
Ville ”Ykä” Yrjölä
Lue lisää