Luettavissa 3 minuutissa

Oona Kujala

Bermudan freelancer-kolonnaa syksystä 2019 saakka vahvistanut kirjoittajalupaus Oona Kujala on ehtinyt nuoreen ikäänsä nähden kynäillä jo monenlaisista aiheista naistenlehdestä sisäilman hoitoon – ja aina näköisellään, napakalla otteella. Itseohjautuvasti hän myös tenttasi itseltään joukon kiperiä kysymyksiä, avasi vaatekaappinsa ja esitteli pelkistettyä tyyliä kirppislöytöihin rohkeasti yhdistelevän kotinsa. Arvoisa lukija, Oonan syvähaastattelussa Oona!

Koulutus?

– Kallion lukio (erikoinen ja vähän ahdistava kokemus), nyt käynnissä journalistiikan ja viestinnän maisteriopinnot Tampereen yliopistossa.

Aiempi työkokemus?

– Toimittajana Me Naiset -lehdessä, vähän aikaa sisällöntuottajana TBWA Helsingin Telia-tiimissä, josta siirryin muun tiimin mukana Telian alaiseksi homman pysyessä samana. Noin vuoden kuljin Tampereelta Helsinkiin ja takaisin joka päivä, koska halusin ehdottoman paljon tehdä markkinointialan hommia. Aika kauheeta, mutta sen arvoista jälkeenpäin ajatellen.

Miten päädyit Bermudalle?

– Junailut alkoi riittää ”työntekovälivuoden” jälkeen ja halusin opintojen oheen lisää markkinointialan hommia. TBWA oli tehnyt hyvän vaikutuksen ja halusin uudelleen markkinointitoimistoon, mutta tällä kertaa Tampereelle. Laitoin tärisevin käsin avoimen hakemuksen Bermudalle ja laitoin mukaan väärät liitteet. Jarkko silti vastasi seuraavana päivänä.

Oona on aidosti läsnä tilanteesta tai kiireestä riippumatta! Tämä varmasti selittää sen, miksi Oonan kanssa on niin helppo olla. Oona on kuin kameleontti, joka vaihtaa väriä sulavasti ja muuntautuu jokaisen asiakkaan tarpeisiin, olemalla kuitenkin koko ajan täysin oma itsensä. Huippuammattilainen, monipuolinen kynänikkari ja kova muija!

-Strateginen suunnittelija Maiju

Missä haluaisit kehittyä?

– Artikkelien kirjoitus tuntuu sujuvan mutta monissa muissa hommissa on vielä vähän hapuilua. Haluaisin olla isona teräviä ja dramaattisia ajatuksia tasaiseen tahtiin sylkevä superkirjoituskone. Myös esimerkiksi SEO ja analytiikka kiinnostavat, mutta kokeillaan nyt ensin tätä kirjoittamishommaa tarkemmin.

Erikoistaito, josta ihan kaikki eivät tiedä?

– Olen erinomaisen hyvä löytämään nopealla aikataululla tilanteeseen kuin tilanteeseen sopivan gifin tai meemin. Osaan myös selittää Aliaksessa sanoja omalle parille tehokkaasti Frendit-sarjan avulla niissä tilanteessa, kun kaikki pelaajat saa arvata sanan. Voitan siinä pelissä aina.

Harrastukset?

– Thainyrkkeily, lenkkeily, kuntosalilla heiluminen, trap-ammunta, kieli oppi vitsihuumorit, kahvin juominen ja joulun juhlimisen aloittaminen paheksuttavan aikaisin.

Mitä muuta olisi hyvä tietää?

– Tykkään oluesta ja vielä enemmän viinistä, ja haluaisinkin joskus oppia kertomaan, millä ranskalaisen pikkukaupungin kylän jyrkänteen kukkulalla mikäkin viini on kasvatettu. Jos olisin eläin, olisin manaatti. Kaikkea pitää olla kolme, myös asioita, joita olisi hyvä minusta tietää, vaikka en kolmatta tähän hätään keksi.

Tutustu myös muihin bermudalaisiin

Ihmiset
17.05.2021
Pinja Hänninen
Lue lisää
Ihmiset
17.05.2021
Erika Lindström
Lue lisää
Ihmiset
13.01.2021
Annika De Kooter
Lue lisää
Ihmiset
17.11.2020
Sanni Kivipelto
Lue lisää
Ihmiset
09.03.2020
Paavo Tuomensalo-Porkka
Lue lisää
Ihmiset
21.02.2020
Ville ”Ykä” Yrjölä
Lue lisää
Ihmiset
20.02.2020
Jatta Miettinen
Lue lisää
Ihmiset
21.11.2019
Marko Vilkman
Lue lisää
Ihmiset
15.04.2019
Rebekka Orbinski
Lue lisää
Ihmiset
06.03.2019
Tuire Hanninen
Lue lisää
Ihmiset
04.10.2018
Petteri Laakso
Lue lisää
Ihmiset
14.09.2018
Heidi Wikholm
Lue lisää