Luettavissa 2 minuutissa

Ville ”Ykä” Yrjölä

Kuopiosta vuonna 2012 tamperelaistuneen Ville Yrjölän, kavereiden kesken Ykän, Google Ads -mainosalustan osaamista voi täysin liioittelematta luonnehtia rautaiseksi – miehellä on satoja, ellei tuhansia kampanjoita takanaan lähes kaikille kuviteltavissa oleville toimialoille. Digimarkkinoinnin parissa työskentelevällä Villellä on myös musiikki verissä, ja hän onkin päässyt toteuttamaan lapsuuden muusikkounelmia isoillakin lavoilla kansainvälisten yhtyeiden kanssa.

Tulokset motivoivat Villeä. Työn hienoimpia hetkiä onkin näyttää asiakkaille datasta, joka ei valehtele, miten paljon tulosta tai liidejä on hankittu. Ville pitää etuoikeutena, että on päässyt urallaan imemään tietoa kovilta tekijöiltä. Google-mainonnan lisäksi hakukoneoptimointi ja some-mainonta ovat tulleet tutuiksi.

”On tullut hyvin nopeasti selväksi, että tässä on mies paikallaan. Asiakkaat ovat innoissaan Villen osaamisesta”, iloitsee Bermudan asiakaspäällikkö Tuire Hanninen.

Lapsena Ville ei kuitenkaan haaveillut data-analytiikasta tai digistä, eihän niitä nykymuodossa ollut edes olemassa. Muusikon ura siinteli mielessä. Rooli vokalistina kahdessa raskaan metallin bändissä onkin vienyt miehen esiintymään isoille lavoille. Täysipäiväinen artistin elämä ei Villeä houkuttele, mutta raskas metalli on tärkeä osa elämää.

Audiovisuaaliselle alalle kouluttautunut Ville on aiemmin urallaan tehnyt töitä myös äänituotannon ja myynnin parissa. Myynti- ja asiakaspalvelu-urasta on hyviä muistoja, sillä sosiaalinen työ toi luonteeltaan introvertin miehen persoonaan myös sopivasti ekstrovertin ominaisuuksia.

Halu päästä töihin digimarkkinoinnin pariin oli kuitenkin kova, sillä Villen elämänfilosofiana on aina ollut, että elämä on lyhyt ja on tärkeää pyrkiä tekemään asioita, joista nauttii. Digimarkkinointi jaksaa inspiroida, sillä kyseessä on jatkuvasti muuttuva ala. Data-analytiikasta, automaatiosta ja tekoälystä onkin kova halu oppia koko ajan lisää ja pysyä kehityksen kärjessä.

Hevimies kertoo usein kuulevansa uusien tuttavuuksien suusta oivalluksen, ettei hän olekaan niin pelottava tyyppi kuin päällepäin näyttää. Saman vahvistaa työkaveri, copywriter Oona Kujala:

”Ville on hymyilevä ja helposti lähestyttävä ja sopii siksi Bermudan porukkaan kuin hevimetalli kuntosalille.”

Musiikkiharrastuksen lisäksi vapaa-aikaansa Ville viettää 9-vuotiaan poikansa kanssa pihajalkapallon, elokuvien ja pelien parissa.

Tutustu myös muihin bermudalaisiin

Ihmiset
03.09.2021
Miiro Paananen
Lue lisää
Ihmiset
17.05.2021
Pinja Hänninen
Lue lisää
Ihmiset
17.05.2021
Erika Lindström
Lue lisää
Ihmiset
13.01.2021
Annika De Kooter
Lue lisää
Ihmiset
17.11.2020
Sanni Kivipelto
Lue lisää
Ihmiset
09.03.2020
Paavo Tuomensalo-Porkka
Lue lisää
Ihmiset
20.02.2020
Jatta Miettinen
Lue lisää
Ihmiset
13.12.2019
Oona Kujala
Lue lisää
Ihmiset
21.11.2019
Marko Vilkman
Lue lisää
Ihmiset
15.04.2019
Rebekka Orbinski
Lue lisää
Ihmiset
06.03.2019
Tuire Hanninen
Lue lisää
Ihmiset
04.10.2018
Petteri Laakso
Lue lisää