Luettavissa 2 minuutissa

Katja Uvarova

Jo lukioikäisenä suomalaistunut moskovatar Katja kantaa yhä suurkaupungin tyyliä niin töissään kuin olemuksessaankin – mutta tekee sen aitobermudalaisen maanläheisellä lämmöllä ja välittämisellä. Katjan kasvutarina tiiminsä tukipilariksi onkin ollut vertaansa hakeva.

Alkukeväästä 2016 Bermudan portteja kolkutteli hiljattain tamperelaistunut Lahden muotoiluinstituutin kasvatti. Vaikka portfolion paksuus ei vielä päätä huimannut, oli selvää, että Katja on lupaava tekijä. Uvarova lunastikin nopeasti paikkansa graafisena suunnittelijana, jolla tyyli on hallussa välineestä riippumatta. Monipuolinen Katja on osoittanut projektityön vaihtelevissa käänteissä pitävänsä narut näpeissä brändäyksen suurista linjoista ominaisuustaulukon nippelitietoihin saakka.

”Katja pärjää kameran takana, asiakkaan edessä, konsepti- ja teknisen suunnittelun välissä sekä alihankkijoiden keskellä”, innostuu luova johtajamme Tommi luettelemaan. ”Kaiken keskiössä on aina vahva näkemys, jonka Katja osaa tuoda esiin omalla määrätietoisella ja rauhallisella tyylillään.”

Bermudalla hän toivoo tuovansa lisää ammattitaitoa ja uusia, kansainvälisiäkin näkökulmia. ”Haluan tuottaa vau-elämyksiä. Kun itse kehittyy niin kehittää myös ympäristöään, hän linjaa. ”Niin uskalletaan tehdä uutta ja parempaa ja haastaa itsemme.”

Katjan tiimiinsä rekrytoinut Heikki kuvailee:

”Ammatillinen kasvu on ollut huikeaa, ja vain taivas on rajana”, hän linjaa. ”Katja on täydellinen esimerkki siitä, miten meillä saa lisää vastuuta ja isompaa tonttia, kun tekee asiat viimeisen päälle ja tarjoaa vahvaa näkemystä.”

Kotona Katjaa odottelee koulusta kainaloon tarttunut siippa sekä Netflix, mutta luonnosta nauttiminen, ulkoilu ja kuntosali tasapainottavat tilannetta. Aikaa riittää myös matkusteluun, kuvataiteiluun, Bermudan LAN-iltoihin ja pitkäaikaiseen suosikkiharrastukseen: tähtitieteen syntyihin syviin.

”Katjalla on oma sävel ja vahva visuaalinen tyyli”, hehkuttaa graafinen suunnittelija Jon kollegaansa. ”Enemmän kuin upeata, että kaivattu naisvoima tuo laivueeseen seuraavan levelin kampetta!”

Tutustu myös muihin bermudalaisiin

Ihmiset
03.09.2021
Miiro Paananen
Lue lisää
Ihmiset
17.05.2021
Pinja Hänninen
Lue lisää
Ihmiset
17.05.2021
Erika Lindström
Lue lisää
Ihmiset
13.01.2021
Annika De Kooter
Lue lisää
Ihmiset
17.11.2020
Sanni Kivipelto
Lue lisää
Ihmiset
09.03.2020
Paavo Tuomensalo-Porkka
Lue lisää
Ihmiset
21.02.2020
Ville ”Ykä” Yrjölä
Lue lisää
Ihmiset
20.02.2020
Jatta Miettinen
Lue lisää
Ihmiset
13.12.2019
Oona Kujala
Lue lisää
Ihmiset
21.11.2019
Marko Vilkman
Lue lisää
Ihmiset
15.04.2019
Rebekka Orbinski
Lue lisää
Ihmiset
06.03.2019
Tuire Hanninen
Lue lisää