Luettavissa 2 minuutissa

Maiju Ylikoski

Mitä siellä Pohjanmaalla oikein lapsille syötetään, kun seutu tuottaa tuollaisia Maijuja? Myyntiassistentiksi taloon tullut Isojoen kasvatti herätti ensin huomiota usein toistuvalla ja kuuluvalla naurullaan – ja heti toiseksi nopealla kasvullaan yhdeksi firman tukipilareista, oli kyse sitten projektien myymisestä ja johtamisesta, strategisesta suunnittelusta tai smoothien surauttamisesta asiakkaille.

Joillain ihmisillä vain piisaa virtaa vaikka keskikokoisen teollisuuskaupungin tarpeisiin – ja vielä jäisi vähän myytäväksi pohjoismaiseen energiapörssiinkin. Maiju on juuri sellainen tehopakkaus, mutta kaikeksi onneksi räjähtävä into purkautuu useimmiten varsin ihmisystävällisellä tavalla.

”Maijun aitous sulattaa jopa turkulaisen ikijäisen sydämen”, innostuu normaalisti kannanotoissaan hillitty AD Heikki luonnehtimaan. ”Käsittämätön nainen joka on täynnä iloa, sitkeyttä ja pimeää huumoria.”

Maatalon tyttärenä Maiju on tottunut hoitamaan hommat alta pois. Vaasan yliopistosta valmistunut maisteri omistaakin ulkoavaruutta hipovan työmoraalin, jonka myötä kaikki tehdään niin hyvin kuin osataan. Ja se ei ole jäänyt huomaamatta niin omalta väeltä kuin asiakkailtakaan.

”Pieniä tekoja”, pohtii samoilta nurkilta kotoisin oleva websuunnittelija Timo. ”Vähän niin kuin kymmenen puukon iskua kylkeen: yksittäin ei välttämättä tunnu, mutta kokonaisuutena niillä on jo iso merkitys.”

Copywriter Ulpu-Maria on samoilla linjoilla. ”Jokainen työpaikka tarvitsisi oman maijunsa!”, hän kiteyttää.

Ei Maijunkaan elämä onneksi ole pelkkää markkinointia, myyntikäyntejä ja työpajoja. Ylikosken vapaa-aika kuluu ruuanlaiton lisäksi usein ulkona liikkuessa, milloin sienien ja milloin mielenrauhan perässä. Lisäksi Pohjanmaan perukoilla odottaa Kiira-koiran lisäksi hirsitaloprojekti, jonka parissa saisi kulumaan juuri niin paljon aikaa kun haluaa käyttää.

Tutustu myös muihin bermudalaisiin

Ihmiset
03.09.2021
Miiro Paananen
Lue lisää
Ihmiset
17.05.2021
Pinja Hänninen
Lue lisää
Ihmiset
17.05.2021
Erika Lindström
Lue lisää
Ihmiset
13.01.2021
Annika De Kooter
Lue lisää
Ihmiset
17.11.2020
Sanni Kivipelto
Lue lisää
Ihmiset
09.03.2020
Paavo Tuomensalo-Porkka
Lue lisää
Ihmiset
21.02.2020
Ville ”Ykä” Yrjölä
Lue lisää
Ihmiset
20.02.2020
Jatta Miettinen
Lue lisää
Ihmiset
13.12.2019
Oona Kujala
Lue lisää
Ihmiset
21.11.2019
Marko Vilkman
Lue lisää
Ihmiset
15.04.2019
Rebekka Orbinski
Lue lisää
Ihmiset
06.03.2019
Tuire Hanninen
Lue lisää