Luettavissa 4 minuutissa

Kaikki tiet vievät Bermudaan – Maiju ja Katja esittäytyvät

Tasaisesti kasvava Bermuda paiskii hommia nyt jo 18 henkilön voimin. Iloksemme voimme kertoa, että uusimpina tulokkaina seitsemännen kerroksen päämajaamme tuovat osaamista, hymyä ja energiaa Maiju Ylikoski ja Katja Uvarova – edellinen myynnin tukena ja jälkimmäinen visutiimin vahvistuksena. Niinpä lähetimme tutkivan journalistimme laatimaan syväluotaavan henkilöhaastattelun kummastakin.

 

Maiju Ylikoski, myyntiassistentti

Pohjalaisuudessakin on aste-eroja, ja Maijun kotipaikka Isojoen Kärjenkoskella edustaa hänen mukaansa heimon säyseämpää ja vähemmän radikalisoitunutta siipeä. Lapsuus maatilan tyttärenä jätti silti Maijuun rakkauden työntekoon ja maaseutuun. ”Pienestä asti olen tottunut tekemään hommia ja keräämään kiviä pellosta”, hän hymyilee.

Opiskelu vei Maijun Kristiinankaupungin ja Porin kautta Vaasan yliopistoon, missä liikunnallisuuden, visuaalisuuden ja kirjoittamisen välillä urapolkuaan arponut koulukas kokeili siipiään teknisen viestinnän opintojen parissa. ”Lähdin kokeilemaan kielellistä puolta ja olen tykännyt”, kertoo nyttemmin opintojensa loppusuoraa työn ohessa pinkova Ylikoski.

Tampereen Lentävänniemeen Maiju rantautui siippansa kanssa joulukuun alussa, ja pian silmiin osui kuin tilauksesta Bermudan työpaikkailmoitus. ”Ilmoitus herätti heti mielikuvan porukasta, johon voi ajatella itsensä pidemmäksikin aikaa”, hehkuttaa tiensä monen hakijan joukosta bermudalaiseksi vakuuttanut Ylikoski. ”Ja ensivaikutelma on muuttunut koko ajan positiivisemmaksi.”

Energinen Maiju toivoo kantavansa uuteen työpaikkaansa tuomisina lisävirtaa ja käytännönläheistä, tuoretta näkökulmaa. ”Tykkään tehdä asioita hyvällä fiiliksellä mutta järki kädessä”, Ylikoski kuvailee. ”Aiemman työkokemuksen perusteella tunnen teollisuusalaa, ja koulutus puolestaan perehdytti muun muassa käytettävyyteen”, listaa tuore bermudalainen mielenkiintonsa kohteita.

Bermudassa Maiju avaa ovia myynnille, mutta oppimishaluisen tekijän katse on jo työnkuvan kehittämisessä. ”Tulevaisuudessa asiakkuuksissa ja projekteissa mukana oleminen sekä kokonaisvaltainen monien pallojen yhtaikaa käsittely kiinnostaa”, hän kaavailee.

Tällä hetkellä osa-aikaopiskelijan vapaa-ajan syö gradun tekeminen, mutta tilanteen toivottavasti piakkoin normalisoituessa eräjormailu, ruoanlaitto ja käsillä tekeminen palaavat kuvaan – samoin kuin kauan haaveiltu hirsitalon kunnostusprojekti kesäpaikaksi. ”Keittiössä olen kuitenkin perheen ikuinen kakkoskokki”, Maiju virnistää. ”Sitä se ravintolakokin kanssa eläminen teettää.”

 

Katja Uvarova, graafinen suunnittelija

Pienestä saakka piirtäneen ja maalanneen Katjan tie kohti bermudalaisuutta otti ensimmäisen askeleensa hänen muuttaessa 16-vuotiaana isänsä kanssa Moskovasta Suomeen – tarkemmin Vääksyyn. ”Olimme lomailleet säännöllisesti Suomessa ja opiskelleet kieltä jo etukäteen”, kertoo Katja. ”Suomessa olin liian nuori yliopistoon, mutta käymällä lukion Lahdessa oppi käytännön kielitaitoa opiskellun kirjakielen tilalle.”

Graafiseen alaan Katja sai kosketusta jo Moskovassa tehdessään satunnaisesti sääkarttoja ja muuta TV-grafiikkaa. Suomalaisen lukion jälkeen suunnitelmissa kangasteli arvostettu Lahden Muotoiluinstituutti, mutta haussa varasijalle jääminen vaati vauhdinottoa pääkaupungista HEO-kansanopiston multimediatuotannon ja graafisen suunnittelun linjalta. ”Siellä linjat sekoittuivat ja sain vapaasti haalia kaikkea kiinnostavaa”, Katja kertoo. ”Valmistuttuani tärppäsi ja edessä oli muutto takaisin Lahteen.”

Seuraavat neljä vuotta Muotoiluinstituutissa olivat täynnä innostavia opettajia ja kiinnostavia aiheita. ”Kuva, teksti, liike, ääni, pelisuunnittelu, UX. Tuli innostuttua monesta asiasta”, luettelee Katja. ”Välillä pinnalla oli 3D ja animaatio, mutta graafinen suunnittelu on kaikessa taustalla.”

Opinnäytetyönsä Uvarova teki pelialasta ja suunnitteli uraakin alalla, mutta lopulta mainosala veti pidemmän korren. Myöskään pääkaupunkiseutu ei enää houkutellut, joten uunituore medianomi muutti Lahdesta käsipuoleen tarttuneen rakkaansa kanssa Tampereelle. Asia johti toiseen, ja pian Katja löysi itsensä haastattelusta Bermudalta. ”Työhaastattelu oli tosi rento, enemmän jutustelua kuin tenttaamista”, hän muistelee. ”Ei turhaa draamailua.”

Bermudalla Katja toivoo tuovansa lisää ammattitaitoa ja uusia, kansainvälisiäkin näkökulmia. ”Haluan tuottaa vau-elämyksiä. Kun itse kehittyy niin kehittää myös ympäristöään”, hän linjaa. ”Niin uskalletaan tehdä uutta ja parempaa ja haastaa itsemme.”

Katjan vapaa-aikaan kuuluvat vahvasti pelit – niin omat kehitysprojektit kuin lautapelit ja muu pelaaminen ystävien kanssa. Myös sarjat, elokuvat ja ulkoilu ovat lähellä sydäntä, samoin kuin digimaalaus. Myös tähtitiede on pohdiskelevan graafikon mielenkiinnon kohteita. ”Pidän itseni ajan tasalla uusista havainnoista”, Katja kertoo. ”Koetan ymmärtää, mistä ollaan peräisin.”

Viimeisimmät artikkelit

Case
02.03.2021
Pintos: Brändinostetta uusilla kuvilla ja viesteillä
Lue lisää
Case
27.01.2021
Tampereen kaupunki: Tavara-aseman siirto
Lue lisää
Ihmiset
13.01.2021
Annika De Kooter
Lue lisää
Rekry
05.01.2021
Haussa strateginen suunnittelija
Lue lisää
Blogi
17.12.2020
Käyttäjäpolkujen suunnittelulla ja testauksella parempia sivustokokemuksia
Lue lisää
Blogi
16.12.2020
Kuinka Google Analytics 4 vaikuttaa sivustoosi?
Lue lisää
Blogi
27.11.2020
Brändipuhelimesta haloo, kuuluuko?
Lue lisää
Blogi
20.11.2020
Lapsen oikeudet ja vähän isänkin
Lue lisää
Ihmiset
17.11.2020
Sanni Kivipelto
Lue lisää
Blogi
09.11.2020
B2B-jälleenmyynti, parisuhde ja partnerikokemus
Lue lisää
Webcast
05.11.2020
Huono jälleenmyyjäkokemus kasvun jarruna
Lue lisää
Case
03.11.2020
Treon: Tuotevideot täyttämään puuttuva palanen IoT-firman viestintään
Lue lisää