Luettavissa 4 minuutissa

Kaikki tiet vievät Bermudaan – Maiju ja Katja esittäytyvät

Tasaisesti kasvava Bermuda paiskii hommia nyt jo 18 henkilön voimin. Iloksemme voimme kertoa, että uusimpina tulokkaina seitsemännen kerroksen päämajaamme tuovat osaamista, hymyä ja energiaa Maiju Ylikoski ja Katja Uvarova – edellinen myynnin tukena ja jälkimmäinen visutiimin vahvistuksena. Niinpä lähetimme tutkivan journalistimme laatimaan syväluotaavan henkilöhaastattelun kummastakin.

 

Maiju Ylikoski, myyntiassistentti

Pohjalaisuudessakin on aste-eroja, ja Maijun kotipaikka Isojoen Kärjenkoskella edustaa hänen mukaansa heimon säyseämpää ja vähemmän radikalisoitunutta siipeä. Lapsuus maatilan tyttärenä jätti silti Maijuun rakkauden työntekoon ja maaseutuun. ”Pienestä asti olen tottunut tekemään hommia ja keräämään kiviä pellosta”, hän hymyilee.

Opiskelu vei Maijun Kristiinankaupungin ja Porin kautta Vaasan yliopistoon, missä liikunnallisuuden, visuaalisuuden ja kirjoittamisen välillä urapolkuaan arponut koulukas kokeili siipiään teknisen viestinnän opintojen parissa. ”Lähdin kokeilemaan kielellistä puolta ja olen tykännyt”, kertoo nyttemmin opintojensa loppusuoraa työn ohessa pinkova Ylikoski.

Tampereen Lentävänniemeen Maiju rantautui siippansa kanssa joulukuun alussa, ja pian silmiin osui kuin tilauksesta Bermudan työpaikkailmoitus. ”Ilmoitus herätti heti mielikuvan porukasta, johon voi ajatella itsensä pidemmäksikin aikaa”, hehkuttaa tiensä monen hakijan joukosta bermudalaiseksi vakuuttanut Ylikoski. ”Ja ensivaikutelma on muuttunut koko ajan positiivisemmaksi.”

Energinen Maiju toivoo kantavansa uuteen työpaikkaansa tuomisina lisävirtaa ja käytännönläheistä, tuoretta näkökulmaa. ”Tykkään tehdä asioita hyvällä fiiliksellä mutta järki kädessä”, Ylikoski kuvailee. ”Aiemman työkokemuksen perusteella tunnen teollisuusalaa, ja koulutus puolestaan perehdytti muun muassa käytettävyyteen”, listaa tuore bermudalainen mielenkiintonsa kohteita.

Bermudassa Maiju avaa ovia myynnille, mutta oppimishaluisen tekijän katse on jo työnkuvan kehittämisessä. ”Tulevaisuudessa asiakkuuksissa ja projekteissa mukana oleminen sekä kokonaisvaltainen monien pallojen yhtaikaa käsittely kiinnostaa”, hän kaavailee.

Tällä hetkellä osa-aikaopiskelijan vapaa-ajan syö gradun tekeminen, mutta tilanteen toivottavasti piakkoin normalisoituessa eräjormailu, ruoanlaitto ja käsillä tekeminen palaavat kuvaan – samoin kuin kauan haaveiltu hirsitalon kunnostusprojekti kesäpaikaksi. ”Keittiössä olen kuitenkin perheen ikuinen kakkoskokki”, Maiju virnistää. ”Sitä se ravintolakokin kanssa eläminen teettää.”

 

Katja Uvarova, graafinen suunnittelija

Pienestä saakka piirtäneen ja maalanneen Katjan tie kohti bermudalaisuutta otti ensimmäisen askeleensa hänen muuttaessa 16-vuotiaana isänsä kanssa Moskovasta Suomeen – tarkemmin Vääksyyn. ”Olimme lomailleet säännöllisesti Suomessa ja opiskelleet kieltä jo etukäteen”, kertoo Katja. ”Suomessa olin liian nuori yliopistoon, mutta käymällä lukion Lahdessa oppi käytännön kielitaitoa opiskellun kirjakielen tilalle.”

Graafiseen alaan Katja sai kosketusta jo Moskovassa tehdessään satunnaisesti sääkarttoja ja muuta TV-grafiikkaa. Suomalaisen lukion jälkeen suunnitelmissa kangasteli arvostettu Lahden Muotoiluinstituutti, mutta haussa varasijalle jääminen vaati vauhdinottoa pääkaupungista HEO-kansanopiston multimediatuotannon ja graafisen suunnittelun linjalta. ”Siellä linjat sekoittuivat ja sain vapaasti haalia kaikkea kiinnostavaa”, Katja kertoo. ”Valmistuttuani tärppäsi ja edessä oli muutto takaisin Lahteen.”

Seuraavat neljä vuotta Muotoiluinstituutissa olivat täynnä innostavia opettajia ja kiinnostavia aiheita. ”Kuva, teksti, liike, ääni, pelisuunnittelu, UX. Tuli innostuttua monesta asiasta”, luettelee Katja. ”Välillä pinnalla oli 3D ja animaatio, mutta graafinen suunnittelu on kaikessa taustalla.”

Opinnäytetyönsä Uvarova teki pelialasta ja suunnitteli uraakin alalla, mutta lopulta mainosala veti pidemmän korren. Myöskään pääkaupunkiseutu ei enää houkutellut, joten uunituore medianomi muutti Lahdesta käsipuoleen tarttuneen rakkaansa kanssa Tampereelle. Asia johti toiseen, ja pian Katja löysi itsensä haastattelusta Bermudalta. ”Työhaastattelu oli tosi rento, enemmän jutustelua kuin tenttaamista”, hän muistelee. ”Ei turhaa draamailua.”

Bermudalla Katja toivoo tuovansa lisää ammattitaitoa ja uusia, kansainvälisiäkin näkökulmia. ”Haluan tuottaa vau-elämyksiä. Kun itse kehittyy niin kehittää myös ympäristöään”, hän linjaa. ”Niin uskalletaan tehdä uutta ja parempaa ja haastaa itsemme.”

Katjan vapaa-aikaan kuuluvat vahvasti pelit – niin omat kehitysprojektit kuin lautapelit ja muu pelaaminen ystävien kanssa. Myös sarjat, elokuvat ja ulkoilu ovat lähellä sydäntä, samoin kuin digimaalaus. Myös tähtitiede on pohdiskelevan graafikon mielenkiinnon kohteita. ”Pidän itseni ajan tasalla uusista havainnoista”, Katja kertoo. ”Koetan ymmärtää, mistä ollaan peräisin.”

Viimeisimmät artikkelit

Ihmiset
22.06.2022
Janika Keskitalo
Lue lisää
Rekry
20.06.2022
Etsimme WordPress-kehittäjiä
Lue lisää
Case
10.06.2022
Extron: Muoviteollisuuden tulevaisuus tarvitsee Arkkitehteja
Lue lisää
Blogi
23.05.2022
Käytätkö Analyticsia? Kävijädatasi saattaa pian kadota
Lue lisää
Case
04.05.2022
AGCO Power: Voimaa muutokseen
Lue lisää
Case
02.05.2022
Paljon onnea 20-vuotias Kauppakeskus Arabia!
Lue lisää
Blogi
02.05.2022
Mitä markkinointitoimistolta halutaan?
Lue lisää
Blogi
19.04.2022
Koodarina markkinointitoimistossa
Lue lisää
Rekry
14.04.2022
Haussa freelance-copywriter
Lue lisää
Case
13.04.2022
Cloudpermit Oy:n Lupapiste: Kun kriteerit ovat korkealla, käyttäjäkokemus ratkaisee
Lue lisää
Webcast
04.04.2022
Markkinointiteknologiat – Mitä apua!?
Lue lisää
Case
29.03.2022
Vesivek: Asiakaslehti on tehokas tapa tavoittaa oikeat ihmiset
Lue lisää