Luettavissa 3 minuutissa

Koronasta jälleenrakennukseen

Korona-viruksen suoratkin vaikutukset ovat valtavat. Välillisten vaikutusten määrää voimme vain arvailla. Tapahtuuko tämän jälkeen elpyminen yhtä rytinällä kuin poteroituminen? Vai odottaako meitä pitkäaikainen lama?

Viime vuodet olemme saaneet kuulla miten nopeasti kehittyminen kehittyy ja muutos vain vauhdittuu. Mutta vähintään yhtä hämmentävä on se voima, jolla koko planeetta taantuu, kun kriisi sitä vaatii.

Samaan aikaan, kun teemme itse voitavamme kriisin pahentamisen välttämiseksi, yritämme jo suunnata katseemme pandemian jälkeiseen aikaan.

Digiläheisyyttä

Emme ole toistaiseksi toimistoamme täysin sulkeneet. Reilut 80 % meistä on tällä hetkellä etätöissä. Valinta on tällä hetkellä jokaisen oma. Välillä manattukin riippuvuus digikanavista tuntuu kääntyvän nyt eduksemme.

Fyysisiä tapaamisia on vaihdettu säännönmukaisesti etätapaamisiksi. Käsidesiäkin kuluu (vaikka saippua kuulemma toimii paremmin). Huolta on toki omasta takaa, mutta myös asiakaskunnan puolesta. Tämä koskettaa kaikkia, joitain hyvin suorasti, joitain välillisemmin.

Meidän tehtävämme on vauhdittaa yritystoimintaa. Näinä aikoina koemme omaksi velvollisuudeksemme löytää niitä keinoja, joilla yrityselämä pidetään vauhdissa. Lamaantuminen aiheuttaa lamaa, joten paniikin sijaan yritämme toimia mahdollisimman normaalisti ja mahdollistaa saman asiakkaillemme.

Mutta toiminnan on pakko muuttua, eikä välttämättä vain väliaikaisesti.

Jokainen uhka on mahdollisuus

Tällä hetkellä mietimme millä toimenpiteillä korvataan asiakkaiden messupanostuksia. Kevään tapahtumat on peruutettu, kesänkin suhteen ollaan valmiuksissa. Muistettava on, että myös loppuasiakaskunta on erikoistilanteessa ja tilausta korvaavalle toiminnalle on. Verkko ja digitaaliset ratkaisut mahdollistavat uudenlaisia ratkaisuita. Henkilökohtainen kosketus muuttuu, mutta ei välttämättä pelkästään huonompaan suuntaan. Videon arvo nostaa itseään entisestään.

Asiakkaidemme liikkuvat myyntiorganisaatiot ovat jumissa muun maailman tapaan. Tämä on erinomainen hetki asiakkailla pysähtyä saman pöydän ääreen esim. myynnin ja markkinoinnin edustajien kesken. Olkoonkin, että sama pöytä on virtuaalinen etäyhteys. Missiomme on poistaa noita siiloja, joten kannustamme siihen nyt erityisesti.

Varmasti jokaisesta organisaatiosta löytyy jokin kuukaudesta tai vuodesta toiseen siirtynyt kehitysprojekti, jonka edistämiselle muiden asioiden jumittaminen tarjoaa mahdollisuuden. Itse esimerkiksi kehitämme tällä hetkellä markkinoinnin automaation ratkaisujamme eteenpäin.

Ja tietyillä toimialoilla on nyt ennätysmäinen ruuhka ja paine. Tällöin välttämättä ei ole järkevää panostaa markkinointiin, mutta viestinnän tarve on sitäkin suurempi. Hallittu ja säännönmukainen viestintä asiakaskunnalle sekä talon omalle väelle on kriittinen sekä asiakaskokemuksen että työnantajakokemuksen kannalta.

Sankaruutta jaossa

Me teemme tällä hetkellä työtä sen eteen, että me pystymme tarjoamaan parasta mahdollista apua vaikeissa hetkissä asiakkaillemme.

Kukaan ei voi ennustaa miten pitkään poikkeustila kestää ja miltä maailma sen jälkeen näyttää. On ikävän selvää, että tietyt alat kärsivät toisia pahemmin. Joillekin tilanne on liian vaativa eikä konkursseilta vältytä. Mutta yhtä selvää on se, että epidemian jälkeen kerrotaan myös sankaritarinoita yrityksistä, jotka rohkenivat panostaa ja uskalsivat uudistua.

Ei tarvitse olla ylidramaattinen todetessaan, että meillä on nyt yhteinen vihollinen. Koska sota on monen keksinnön vauhdittaja, miksei myös kansainvälinen pandemia. Yhteiskunnan ja talouselämämme selviämisen ohella katseemme on jälleenrakennuksessa – joka on jo käynnissä.

PS. Tukea tilanteisiin löytyy useammaltakin taholta. Esimerkiksi Business Tampere on koonnut päivittyvän infosivun yrityksille.

Viimeisimmät artikkelit

Case
04.05.2022
AGCO Power: Voimaa muutokseen
Lue lisää
Case
02.05.2022
Paljon onnea 20-vuotias Kauppakeskus Arabia!
Lue lisää
Blogi
02.05.2022
Mitä markkinointitoimistolta halutaan?
Lue lisää
Blogi
19.04.2022
Koodarina markkinointitoimistossa
Lue lisää
Rekry
14.04.2022
Haussa freelance-copywriter
Lue lisää
Case
13.04.2022
Cloudpermit Oy:n Lupapiste: Kun kriteerit ovat korkealla, käyttäjäkokemus ratkaisee
Lue lisää
Webcast
04.04.2022
Markkinointiteknologiat – Mitä apua!?
Lue lisää
Case
29.03.2022
Vesivek: Asiakaslehti on tehokas tapa tavoittaa oikeat ihmiset
Lue lisää
Podcast
22.03.2022
Jakso 5: Markkinoinnin automaatio
Lue lisää
Ihmiset
01.03.2022
Sanna Männistö
Lue lisää
Ihmiset
01.03.2022
Ella Vilen
Lue lisää
Ihmiset
01.03.2022
Elisa Jalonen
Lue lisää