Luettavissa 3 minuutissa

Miksi muutosjohtaminen epäonnistuu aina – tai ainakin melkein aina?

Kauppalehden mukaan vain 20–25 % yritysmaailman muutoshankkeista viedään onnistuneesti päätökseen. Eli siis 75–80 % kaikista muutosjohtamista vaativista projekteista tai hankkeista kaatuu?! No huh huh!

Halusin tarkastella asiaa tarkemmin, sillä me olemme joka päivä mukana asiakkaidemme isoissakin muutoshankkeissa. Itse asiassa juuri me olemme aloittamassa muutoksia asiakkaidemme maailmassa markkinoinnin kautta. Onneksi voin myös oman kokemuksen nojalla taata, että oma onnistumisprosenttimme projekteissa on huomattavasti suurempi.

Mitä me siellä asiakkaan maailmassa sitten teemme?

Muutoksia. Muutoksia parempaan asiakaskokemukseen, markkinoinnin strategiaan, tavoitettavuuteen, näkyvyyteen, online-presenssiin, messumarkkinointiin tai vaikka visuaaliseen ilmeeseen. Asiakkaan kanssa me joko luomme täysin uutta tai muutamme vanhaa. Kaikkea mitä nyt voit kuvitella strategisen markkinoinnin alle mahtuvan. Peltoa on siis kynnettävänä kaikkialla, mutta miten me siinä onnistumme?

Vastaus on yksinkertainen. Sitoutumalla. Me sitoudumme omien tavoitteidemme saavuttamiseen. Me sitoudumme toisiimme ja kollegojen työn tukemiseen. Me sitoudumme asiakkaan haasteen ratkaisemiseen ja hyvään asiakassuhteeseen. Sitoutuneet ihmiset jotka jakavat saman tahtotilan ovat pysäyttämättömiä. Sitoutumisen lisäksi meillä on selkeät tavoitteet ja ensiarvoisen tärkeää sitoutumisen ja tavoitteiden lisäksi on asiakasymmärrys. Sukellamme täysillä asiakkaan maailmaan, jotta voimme todella ymmärtää mistä heidän liiketoiminnassaan on kyse. Vain näin voimme oppia ja muodostaa näkemyksen siitä, miten ratkaisemme asiakkaan markkinoinnillisen haasteen.

bermuda-tiedamme-martina-santanen

Me tiedämme

Vietimme lokakuun lopulla inspiroivaa aamua Hotelli Tammerissa. Kyseessä oli siis asiakastilaisuus, jonka järjestimme yhdessä Inspiration ja HR4:n kanssa. Keskustelimme asiakasymmärryksen tärkeydestä sekä datan käyttämisestä paremman asiakaskokemuksen suunnittelussa ja tarinan kerronnassa.

Juuri tämän yrityskolmikon – Bermuda, Inspiratio ja HR4 – voimin toteutimme tämän vuoden puolella mittavan verkkosivustouudistuksen HR4:lle hyödyntäen asiakasdataa luovan suunnittelun pohjana. Me kaikki siis tiedämme aiheesta jotain, mutta kaikki kolme yhdessä tietävät enemmän. Syntyi luonnollinen jatkumo, josta kertoa asiakkaille: Inspiratio oli datan keräämisen alkulähteillä meidän jalostaessamme kerätystä tiedosta pohjan luovalle suunnittelulle ja hyvän asiakaskokemuksen rakentamiselle. Lopulta HR4 vei kanssamme muutoksen käytäntöön omassa organisaatiossaan.

bermuda-martina-blogi

Asiakastilaisuuden eväät

Inspiration Pirkko Jokinen aloitti aamun kertomalla asiakasymmärryksestä ja sen hyödyntämisestä asiakaskokemuksen suunnittelussa ja rakentamisessa. Oma konseptisuunnittelijamme Sami Nieminen jatkoi aamua luovan suunnittelutyön prosessin avaamisella ja HR4:n Sanna Eulenberger päätti kertomalla, millaista oli viedä näin mittava projekti läpi ja minkälaisia lopputulemia he ovat verkkosivustouudistuksesta saaneet.

Kaikkia puheenvuoroja yhdisti selkeästi muutama yhteinen tekijä, jonka voin viedä suoraan muutosjohtamisen aiheen alle. Pirkko ja Sanna puhuivat paljon johdon sitoutumisesta ja siitä, kuinka pienikään muutos ei mene käytäntöön, jos yrityksen johto ei ole sitoutunut yhteisiin tavoitteisiin. Onnistuneen muutoksen kulmakivinä Pirkko nosti esiin yhteisen tahtotilan luomisen, asiakasymmärryksen kasvattamisen, asiakaskokemuksen kehittämisen sekä asiakasosaamisen rakentamisen. Näillä kulmakivillä voimme yhdessä saavuttaa upeita muutoksia ja viedä projektit onnistuneesti maaliin asti!

“Bermuda – muutosjohtamisen ja asiakasymmärryksen parasta A-luokkaa!”

Brändinvartijamme teloittaisi minut, jos näkisi, että loin meille juuri uuden sloganin. Mutta ei voi mitään, juuri tässä me olemme erityisen hyviä. Asiakasymmärryksen saavuttamisessa, muutoksen tekemisessä sekä sen johtamisessa ja käytäntöön viemisessä. Onnistuneesti, markkinoinnin keinoin.

Vaikka alussa esittämäni onnistumisprosentti voi näyttää masentavalta, ei se saa olla este lähteä rohkeasti mukaan muutoksen matkalle. Uskallanpa luvata, että sitoutumalla muutokseen kanssamme kuulut siihen onnekkaaseen viidennekseen, jonka muutos toteutuu ja kantaa hedelmää. Tule mukaan, kyllä me sinut perille asti viemme!

Viimeisimmät artikkelit

Podcast
20.01.2022
Jakso 4: Hiljainen tieto
Lue lisää
Ihmiset
20.12.2021
Juha Tyrni
Lue lisää
Ihmiset
16.12.2021
Minna-Elina Hakomäki
Lue lisää
Ihmiset
16.12.2021
Veikko Sorvaniemi
Lue lisää
Podcast
01.12.2021
Jakso 3: Markkinointibudjettimme pienenee, mikä avuksi?
Lue lisää
Case
09.11.2021
FinDHC: Kun kaukolämpö sai kasvot
Lue lisää
Rekry
01.11.2021
Etsimme WordPress-kehittäjiä
Lue lisää
Podcast
20.10.2021
Jakso 2: Kuka puhuu, kenelle ja miksi? Haussa käänteentekevä tone of voice
Lue lisää
Podcast
05.10.2021
Jakso 1. Käsissä langat, palapelin palat ja pallo – vai miten se markkinoinnin johtaminen menikään?
Lue lisää
Ihmiset
03.09.2021
Miiro Paananen
Lue lisää
Blogi
30.08.2021
Kasvamme kasvattaaksemme
Lue lisää
Case
21.05.2021
Långvik: Wellness verkossa
Lue lisää