Luettavissa 2 minuutissa

Olympiavoitto ja valmennuksen opit

Jääkiekkofinaali oli voittajajoukkeen upeaa näytöstä, mutta puhdasta kultaa tarjosivat myös pelin jälkeiset kommentit. Miten rakennetaan voittava joukkue, ilmapiiri ja kulttuuri?

Meillä Bermudalla on muutama sen verran innokas penkkiurheilija, että sporttimetaforat ovat jo alkaneet kääntyä sisäiseksi vitsiksi. Uuden toimiston suunnittelussakin on käytetty pukukoppivertausta jo niin useasti, että analogia alkaa osan nokkaan tuoksahtaa liiankin autenttiselta. Mutta näin hienon voiton hetkellä, taas mennään!

Työelämän muutos tuntuu kuitenkin noudattelevan hyvin samoja linjoja, kuin joukkuevalmennuksen urheilupuolella. Ja kaikkien aikojen suomalainen joukkuevalmentaja Jukka Jalonen nosti pelaajiston ohella esiin hyvin käyttökelpoisia huomioita.

Identiteetti ja kulttuuri

Ensimmäinen on se, että uuden pelaajan liittyessä ryhmään, siinä on olemassa jo hyvin vahva henki ja tapa tehdä asioita. Pelaaja pääsee osaksi vahvaa identiteettiä. Kulttuuri elää siellä kopissa. Ja oli nimilista mikä hyvänsä, sama tunne on läsnä.

Jakaminen

Toinen huomio tuli vastuun jakamisesta. Ykkösketjun ja nelosketjun ero on nimellinen. Tällä poistetaan painetta kärkipelaajiksi mielletyiltä. Systeemi kantaa. Ja tuntemattomammat raatajat eivät koe jäävänsä varjoihin, vaan ovat yhtä merkityksellinen osa joukkuetta.

Matka eikä määränpää

Ja lopulta Jalosen suhtatuminen suurimpaan voittoonsa kertoi paljon. Vaikka työ tähtää voittoon, sitä ei tehdä vain palkinto mielessä. Oleellinen on se rakennustyö ja arjen pienet voittavat asiat. Mahdollistetaan suurta voittoa päivittäin. Se tulee, jos on tullakseen. Jos aina vaan ajatukset olisivat maalissa, matkasta ei varmasti saisi parasta irti. Mutta kun pistetään perusasioita kuntoon ja iloitaan kunnianhimoisesti kehittymisestä, voiton todennäköisyys kasvaa huomattavasti. Kun nautitaan matkasta, sen seurauksena kaulaan ilmestyykin lopulta mitaleista kirkkain.

Vielä kun lisätään sivuviitteitä siitä miten pelaajat tekevät työtä toisilleen, voittavan joukkueen pelaajat arvostavat palautetta ja tärkeää on muistaa myös ”jauhaa paskaa” kaiken totisen ammattimaisuuden lomassa, kuulen suorastaan yliannostuksen niitä elementtejä, joihin Bermudallakin uskomme. Olympiavoittoon se tuskin meitä ikinä vie.

Mutta kun jokainen bermudalainen miettii miten saa kaverin loistamaan ja pyrkii kehittymään arkisesta työstä nauttien, niin jotain voittavaa rakennetaan varmasti.

Viimeisimmät artikkelit

Case
04.05.2022
AGCO Power: Voimaa muutokseen
Lue lisää
Case
02.05.2022
Paljon onnea 20-vuotias Kauppakeskus Arabia!
Lue lisää
Blogi
02.05.2022
Mitä markkinointitoimistolta halutaan?
Lue lisää
Blogi
19.04.2022
Koodarina markkinointitoimistossa
Lue lisää
Rekry
14.04.2022
Haussa freelance-copywriter
Lue lisää
Case
13.04.2022
Cloudpermit Oy:n Lupapiste: Kun kriteerit ovat korkealla, käyttäjäkokemus ratkaisee
Lue lisää
Webcast
04.04.2022
Markkinointiteknologiat – Mitä apua!?
Lue lisää
Case
29.03.2022
Vesivek: Asiakaslehti on tehokas tapa tavoittaa oikeat ihmiset
Lue lisää
Podcast
22.03.2022
Jakso 5: Markkinoinnin automaatio
Lue lisää
Ihmiset
01.03.2022
Sanna Männistö
Lue lisää
Ihmiset
01.03.2022
Ella Vilen
Lue lisää
Ihmiset
01.03.2022
Elisa Jalonen
Lue lisää