Luettavissa 3 minuutissa

Saako mainostoimiston kuriin silittelemällä vai olemalla bitch?

Luin hetki sitten valaisevan (ja ehkä myös totuudenkatkuisen) artikkelin naisten ja miesten tasa-arvokyselystä. Enää ei työmarkkinoilla puhuta ainoastaan siitä, kuinka siitä kuuluisasta 70 sentistä ei olla vieläkään noustu lähemmäksi euroa. Nyt työelämän arvomaailman puheenaiheeksi nousee tasa-arvoinen kohtelu työmarkkinoilla, esimiehen ja kollegan tuki omassa työssä sekä kokonaisvaltainen työhyvinvointi ja työssä jaksaminen.

Kaikki yllä mainitut arvot ovat tapetilla myös Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA:n teettämässä kyselyssä. Vastaajien mukaan naisen tulee työorganisaatiossa olla jämäkkä ja mahdollisimman äänekäs, jotta hänen ideansa ja äänensä tulee kuuluviin. Vastaajien mielestä äänekkyys vaikuttaa myös suoraan sekä naisen palkkaan että hänen työpaikalla kokemaansa arvostukseen tai arvosteluun.

Silmiini osui lause, jossa sanotaan naisten kokevan epätasa-arvoa monella tavalla. Vahvimmin ehkä nousi esille se, että naisen ollessa jämäkkä ja vaativa hän on ”bitch” kun taas mies samassa tilanteessa on määrätietoinen ja hyvä johtaja. Onnekseni voin sanoa, että näin ei kyllä ole Bermudalla.

Tullessani taloon vuosi sitten, puuhasteli Bermudalla minun lisäkseni 15 tarinoiden ammattilaista ja koko porukasta minä olin siis ainoa nainen. Luultavasti omasta ”poikatyttö”-taustastani johtuen uin heti kuin kala vedessä, eikä roisi huumori saanut poskiani punoittamaan. Päinvastoin, taisi käydä välillä toisinpäin: kun sisäinen merirosvoni pääsi näyttämään päätään, alkoikin sällien korvat hehkua ja silmät pyöriä päässä. Hah.

Tunsin kuitenkin heti, että minut otettiin vastaan täysipäisenä bermudalaisena alusta asti ja annettiin temmeltää niinkuin syvänmeren tarinoiden seassa nyt temmelletään: täysillä ja koko sydämellä. Joskus temmeltäessa rapa roiskuu ja tuskaltakaan ei muutoksen syövereissä ole vältytty, mutta uskomme muutoksen tuomaan hyvään saa joukkueen toimimaan vielä vahvemmin yhdessä!

Viime kuussa omaa matkaani Bermudalla tuli vuosi täyteen. Tässä vuoden aikana kollegoideni suureksi toiveeksi onkin noussut, että ”ole vaan jämäkkä” ja ”tuo vähän ryhtiä meidän toimintaan”. Saan siis luvan olla tiukka ja jämäkkä? Ja nämä tyypit vielä vähän syttyy siitä?! Hienoa, koska niin sen kuuluu ollakin. Projektien onnistuneeseen läpiviemiseen kuuluu se, että joku ottaa härkää sarvista, näyttää mihin suuntaan tiiminä kuljetaan ja kuinka yhdessä asetetut tavoitteet saavutetaan. Joskus se vaatii vähän enemmän projektinatsia ja sen sisäisen merirosvon esiintuomista tässä meidän luovassa maailmassa. Saan siis olla merirosvo, ilman että minun tarvitsee olla bitch. Mahtavaa!

Viimeisimmät artikkelit

Podcast
20.01.2022
Jakso 4: Hiljainen tieto
Lue lisää
Ihmiset
20.12.2021
Juha Tyrni
Lue lisää
Ihmiset
16.12.2021
Minna-Elina Hakomäki
Lue lisää
Ihmiset
16.12.2021
Veikko Sorvaniemi
Lue lisää
Podcast
01.12.2021
Jakso 3: Markkinointibudjettimme pienenee, mikä avuksi?
Lue lisää
Case
09.11.2021
FinDHC: Kun kaukolämpö sai kasvot
Lue lisää
Rekry
01.11.2021
Etsimme WordPress-kehittäjiä
Lue lisää
Podcast
20.10.2021
Jakso 2: Kuka puhuu, kenelle ja miksi? Haussa käänteentekevä tone of voice
Lue lisää
Podcast
05.10.2021
Jakso 1. Käsissä langat, palapelin palat ja pallo – vai miten se markkinoinnin johtaminen menikään?
Lue lisää
Ihmiset
03.09.2021
Miiro Paananen
Lue lisää
Blogi
30.08.2021
Kasvamme kasvattaaksemme
Lue lisää
Case
21.05.2021
Långvik: Wellness verkossa
Lue lisää