Luettavissa 2 minuutissa

Jotakin vanhaa, paljon uutta – Sini Norta auttaa Bermudaa löytämään juurensa ketterillä keinoilla

Kun Bermudan syntysanoja kymmenen vuotta sitten lausuttiin, oli perustajanelikolla näkemys asiat uudella tavalla tekevästä, vahvalta digipohjalta ponnistavasta toimistosta. Vuosikymmenen kasvu ja menestys on todistanut idean toimivuuden, mutta joskus on hyvä nousta markkinointiarjen pintakuohun yläpuolelle ja muistella alkuperäisiä askelmerkkejä työn organisoinnista ja teknologian mahdollisuuksista. Nyt historia sulkee joitakin ympyröitä ja avaa uusia, kun perustajien takavuosien pomo ja pitkäaikainen mentori Sini Norta tuo osaamisensa Bermudan hallitukseen.

Satamalla ja Trainers’ Housessa tulevia Bermudan perustajia paimentanut Norta on hankkinut vaikuttavan johtamiskokemuksen myös niin Nokialta, Barona Groupista, Zeeland Familystä ja viimeisimpänä Workspace Oy:n toimitusjohtajana.

”Olen kiinnostunut siitä, miten työtä tehdään ja miten sen äärelle organisoidutaan”, kertoo Sini, jolla niin palkka- kuin vapaaehtoistyökin pyörivät työnteon eri aspektien ympärillä. ”Workspace vaikuttaa työn tekemiseen, Teal Suomi uudistaa työn tekemisen organisointia, ja Naisten Pankki mahdollistaa työn ja toimeentulon kautta esimerkiksi lasten koulutusta.”

Tuliaisina ketteryyttä

Hallitustyön suuntaviivoja vetäessään Sini on luonteelleen ominaisesti valmis haastamaan ja kyseenalaistamaan. ”Minkä verran hallituksesta voi vaikuttaa? Siellä määritellään, millainen ajattelu vaikuttaa johtamisen takana”, Norta huomauttaa. ”Mikä on omistajien tahto ja millaisessa bisneksessä halutaan olla tulevaisuudessa?”

Vaikka operatiivinen johto ei hallitustyöhön suoraan kuulu, on Sinillä siinäkin sormensa pelissä valmentajan taustansa myötä. Vuodenvaihteen ympärillä onkin koko Bermudan porukalle pidetty ajatuksia tuulettavia yhteisiä sessioita ketterämmän arjen toteuttamiseksi.

”Valmentaminen on hyvä tapa tutustua ihmisiin ja nähdä, minne heidän kehittymisensä on menossa”, Norta sanoo. ”Haluan haastaa ajattelun, jossa aikaa tuhlataan asiakasarvoa tuottamattomiin puuhiin.”

Paluuta juurille

Bermudan perustajat ovat sparrauksesta enemmän kuin mielissään. ”Sini ei ole koskaan jäänyt lepäämään laakereillaan, vaikka on urallaan saavuttanut sellaisia huippuja, että olisi hyvin voinut sen jo tehdä”, sanoo strategiajohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Mika Kihlakaski. ”Hän on aina hakenut kyltymättömästi uusia haasteita yhden homman opittuaan, koko ajan etsien uusia ideoita ja uusia näköaloja muuttaa maailmaa.”

Sinin entisenä alaisena Mika arvostaa varsinkin Sinin herkkyyttä tunnistaa ihmisten, asioiden ja tilanteiden potentiaali.

”Uskon että Sini tuo Bermudalle tuota samaa mahdollisuuksien oivaltamista ja hyödyntämistä, mutta myös kursailematonta ajattelutapojen ravistelua”, Kihlakaski kertoo. ”On hyvä palata niiden haaveiden äärelle, joiden pohjalta Bermuda aikanaan perustettiin!”

Viimeisimmät artikkelit

Case
04.05.2022
AGCO Power: Voimaa muutokseen
Lue lisää
Case
02.05.2022
Paljon onnea 20-vuotias Kauppakeskus Arabia!
Lue lisää
Blogi
02.05.2022
Mitä markkinointitoimistolta halutaan?
Lue lisää
Blogi
19.04.2022
Koodarina markkinointitoimistossa
Lue lisää
Rekry
14.04.2022
Haussa freelance-copywriter
Lue lisää
Case
13.04.2022
Cloudpermit Oy:n Lupapiste: Kun kriteerit ovat korkealla, käyttäjäkokemus ratkaisee
Lue lisää
Webcast
04.04.2022
Markkinointiteknologiat – Mitä apua!?
Lue lisää
Case
29.03.2022
Vesivek: Asiakaslehti on tehokas tapa tavoittaa oikeat ihmiset
Lue lisää
Podcast
22.03.2022
Jakso 5: Markkinoinnin automaatio
Lue lisää
Ihmiset
01.03.2022
Sanna Männistö
Lue lisää
Ihmiset
01.03.2022
Ella Vilen
Lue lisää
Ihmiset
01.03.2022
Elisa Jalonen
Lue lisää