Blogi | 19.04.2022

Web developerina markkinointitoimistossa

Maan mainioista verkkosivustojen teknisistä toteutuksista Bermudalla vastaavat Koodilaakso-nimisen tiimin web developerit eli koodarit eli devaajat eli ihanat tekki-yleisneromme.

Nyt valotamme hieman laakson asukkien arkea, työtä sekä ajatuksia. Onko koodari markkinointitoimistossa koodia puskeva kone ja kuinka tekniset toteuttajamme ovat kokeneet luovia elementtejä sisältävän työn Bermudalla?

Kysymyksiin vastaavat johtava web developer Jimi, web developer Miiro ja web developer -harjoittelija Ella.

Miiro, Jimi, Ella
Miiro, Jimi ja Ella

Yleisin malli Koodilaakson tiimiin liittymiseen on ollut työharjoittelun kautta. Tiiminvetäjä, Jimi, aloitti oman uransa Bermudalla harjoittelun kautta vuonna 2017. Tuoreimmalla tiimiläisellä, Ellalla, on ollut harjoittelu käynnissä tämän vuoden tammikuusta alkaen ja viime syksynä aloittanut, Miiro, liittyi joukkoon suoraan työsuhteen muodossa.

Kauanko olet ollut Bermudalla duunissa ja kuinka päädyit tänne töihin?

”Noin kaksi kuukautta. Näin ilmoituksen web devin paikasta muistaakseni linkkarissa ja lähetin hakemuksen missä kyselin, että voisinko tulla harjoitteluun. Alkuun tuli kieltävä vastaus, ettemme etsi juuri nyt harjoittelijoita, mutta noin kuukausi myöhemmin Jarkko laittoi sähköpostia ja kyseli, että vieläkö paikka kiinnostaisi. Oli mukavaa, että minut oli pidetty mielessä.”
– Ella

”Aloitin viime vuoden syksyllä. Olin jonkin aikaa selaillut web-kehittäjän pestejä omien yrityshommien lomassa, mutta vasta Bermudan tarjoama paikka vaikutti saman tien täysosumalta niin työnkuvan kuin ilmapiirin kannalta.”
– Miiro

”Olen ollut Bermudalla nyt hieman yli 5 vuotta ja aika on mennyt nopeasti. Töihin Bermudalle päädyin ammattikorkeakoulun työharjoittelun kautta ja työt ovat jatkuneet siitä asti. En ollut ennen kuullut Bermudasta, mutta sivuston kautta sai yrityksestä ja porukasta todella hyvän kuvan, ja laitoin hakemusta menemään.”
– Jimi

Mikä on taustasi, mikä koodaamisessa kiinnostaa?

”Tieto- ja viestintätekniikan (mediatekniikka) opinnot JAMKissa, pian toivottavasti virallisesti insinööri. Koodaamisessa kiinnostaa tekniikan ja luovuuden yhdistäminen ja oman käden jäljen näkeminen.”
– Ella

”Alun perin tein vain graafisen suunnittelijan hommia, mutta verkkosivuille tuntui olevan jatkuvaa kysyntää, mikä sai innostumaan koodaamaan enemmän. Välillä koodi saattaa tuntua puhtaasti työkalulta, mutta toisinaan siinä on jotain magiaa.”
– Miiro

”Lukion jälkeen eksyin opiskelemaan tietojenkäsittelyä TAMKissa, mikä oli yhteishaussa viimeinen hakukohteeni. Opiskeluaikana kuitenkin heräsi kiinnostus verkkosivustoihin; niiden suunnitteluun ja toteutukseen. Taustalla oli ennen ammattikorkeaan menoa vain hieman harrastuneisuutta, mutta opiskelujen ja töiden aikana osaamista karttui. Koodaamisessa eniten kiinnostavat näyttävät lopputulokset sekä kaikenlainen ongelmanratkaisu.”
– Jimi

Maaliskuun alussa Koodilaakso vietti yhteistä tiimipäivää MOW Supernovassa. Tiimipäivän aiheena toimivat Koodilaakso-tiimin sisäinen kehitys ja yhteiset toimintatavat.

Irtiotot toimisto- tai etätyöarjesta ruokkivat luovuutta ja motivaatiota, ja näitä vietetäänkin tiimeittäin säännöllisesti, kuten myös koko työyhteisön tasolla muun muassa hieman formaalimpien tilausuuksien sekä myös virkistysreissujen muodossa.

Onhan toki koodarin arki muutakin kuin innovointia ja erikoiskahvia. Kehittäjän rooliin kuuluu sivustokehitys suunnitteluvaiheesta käyttökoulutukseen sekä aiempien sivustojen ylläpito, kehitys ja ongelmanratkaisu. Niin sanotun tuotantotyön lisäksi kehittäjällä on osansa ja vastuunsa työyhteisön kehityksessä, ideoinnissa, suunnittelussa ja asiakaskohtaamisissa. Jokaisen oma rooli näissä muotoutuu oman mielenkiinnon ja osaamisen mukaan.

Jos tuumaat omaa rooliasi, mikä siinä on parasta?

”Annetaan vastuuta, mutta myös tiedostetaan että olen oppimassa. Pääsee tekemään oikeita töitä, mutta ei kuitenkaan tarvitse stressata sitä, jos työ ei sujukaan heti täydellisesti ja tekemiseen menee enemmän aikaa.”
– Ella

”Tasapaino tiimityön ja oman tekemisen välillä. Joukkueeseen pääsee mukaan ideoimaan ja kuuntelemaan, mutta varsinaiseen tekemiseen saa onneksi syventyä omassa rauhassa.”
– Miiro

”Omassa roolissa parasta on oman tiimin ohjaaminen työkuormasta ja hyvinvoinnista vastaten sekä aiemmin mainittujen näyttävien lopputulosten toteutus.”
– Jimi

Miiro ja Ella MOWissa

Mikä piristää työpäivissä erityisesti?

”Työ- ja erityisesti tiimikaverit. Palautteen saaminen. Jonkun asian saaminen valmiiksi.”
– Ella

”Ehdottomasti tiimikavereiden kuiva huumori. Yleinen ilmapiiri toimistolla ja etäpalavereissakin.”
– Miiro

”Kollegat. Bermudalla on mahtava porukka ja varsinkin etätyön ollessa pääasiallinen malli työpäiviin, niin toimistopäivät piristävät.”
– Jimi

Mistä asioista pidät Bermudalla työskentelyssä?

”Edellä mainitut kohdat pätevät tähänkin.”
– Ella

”Omasta vapaudesta päättää kuinka, missä ja milloin työskentelet (ehkä liioiteltu, mutta kuitenkin mahdollisuus vaikuttaa omaan työsuunnitteluun ja tekemiseen). Yhteiset tapahtumat, juhlat ja illanistujaiset!”
– Miiro

”Parasta työskentelyssä on ilmapiirin lisäksi vapaus oman työn rytmittämiseen ja oman päivän kulun määrittämiseen. Myös säännölliset asiakaskontaktit tuovat mukavaa vaihtelua.”
– Jimi

Juoko kaikki koodarit energiajuomaa?

”Ei, niiden pelkkä haju aiheuttaa jo päänsärkyä”
– Ella

”Lukeehan se jo työehtosopimuksessa. (Ei meillä ole TES:iä). Oma suosikkipiriste on kuitenkin kahvi.”
– Miiro

”Ohi.”
– Jimi

Tutustu muihin bermudalaisiin

Lisää arkea ja asiaa Bermudan blogissa

Viimeisimmät artikkelit

Saara Airaksinen

Ihmiset

Saara Airaksinen
Lue lisää

B2B-markkinoinnin uusi aika alkaa!

Uutiset

03.01.2023

B2B-markkinoinnin uusi aika alkaa!
Lue lisää

Milloin olet katsonut digikanaviesi pinnan alle?

Blogi

22.11.2022

Milloin olet katsonut digikanaviesi pinnan alle?
Lue lisää

Ville Toimela

Ihmiset

22.11.2022

Ville Toimela
Lue lisää

Brändi pukeutuu juhlaan

Case

22.11.2022

Brändi pukeutuu juhlaan
Lue lisää

Me emme luo työnantajamielikuvia

Blogi

02.11.2022

Me emme luo työnantajamielikuvia
Lue lisää

Finla Työterveys: 16 myyttiä työterveydestä

Case

02.11.2022

Finla Työterveys: 16 myyttiä työterveydestä
Lue lisää

Kuulostaako yrityksesi karhealta vai lempeältä?

Blogi

26.10.2022

Kuulostaako yrityksesi karhealta vai lempeältä?
Lue lisää

Uudet puitteet hybridityölle

Blogi

17.10.2022

Uudet puitteet hybridityölle
Lue lisää

Viimeinen päivä bermudiaanina

Blogi

23.09.2022

Viimeinen päivä bermudiaanina
Lue lisää

Open Studios avaa Bermudan ovet 4.10.

Uutiset

20.09.2022

Open Studios avaa Bermudan ovet 4.10.
Lue lisää

Kasvua, muutosta ja nimitysuutisia

Uutiset

25.08.2022

Kasvua, muutosta ja nimitysuutisia
Lue lisää