Luettavissa 4 minuutissa

Koodarina markkinointitoimistossa

Web developerina markkinointitoimistossa

Maan mainioista verkkosivustojen teknisistä toteutuksista Bermudalla vastaavat Koodilaakso-nimisen tiimin web developerit eli koodarit eli devaajat eli ihanat tekki-yleisneromme.

Nyt valotamme hieman laakson asukkien arkea, työtä sekä ajatuksia. Onko koodari markkinointitoimistossa koodia puskeva kone ja kuinka tekniset toteuttajamme ovat kokeneet luovia elementtejä sisältävän työn Bermudalla?

Kysymyksiin vastaavat johtava web developer Jimi, web developer Miiro ja web developer -harjoittelija Ella.

Miiro, Jimi, Ella
Miiro, Jimi ja Ella

Yleisin malli Koodilaakson tiimiin liittymiseen on ollut työharjoittelun kautta. Tiiminvetäjä, Jimi, aloitti oman uransa Bermudalla harjoittelun kautta vuonna 2017. Tuoreimmalla tiimiläisellä, Ellalla, on ollut harjoittelu käynnissä tämän vuoden tammikuusta alkaen ja viime syksynä aloittanut, Miiro, liittyi joukkoon suoraan työsuhteen muodossa.

Kauanko olet ollut Bermudalla duunissa ja kuinka päädyit tänne töihin?

”Noin kaksi kuukautta. Näin ilmoituksen web devin paikasta muistaakseni linkkarissa ja lähetin hakemuksen missä kyselin, että voisinko tulla harjoitteluun. Alkuun tuli kieltävä vastaus, ettemme etsi juuri nyt harjoittelijoita, mutta noin kuukausi myöhemmin Jarkko laittoi sähköpostia ja kyseli, että vieläkö paikka kiinnostaisi. Oli mukavaa, että minut oli pidetty mielessä.”
– Ella

”Aloitin viime vuoden syksyllä. Olin jonkin aikaa selaillut web-kehittäjän pestejä omien yrityshommien lomassa, mutta vasta Bermudan tarjoama paikka vaikutti saman tien täysosumalta niin työnkuvan kuin ilmapiirin kannalta.”
– Miiro

”Olen ollut Bermudalla nyt hieman yli 5 vuotta ja aika on mennyt nopeasti. Töihin Bermudalle päädyin ammattikorkeakoulun työharjoittelun kautta ja työt ovat jatkuneet siitä asti. En ollut ennen kuullut Bermudasta, mutta sivuston kautta sai yrityksestä ja porukasta todella hyvän kuvan, ja laitoin hakemusta menemään.”
– Jimi

Mikä on taustasi, mikä koodaamisessa kiinnostaa?

”Tieto- ja viestintätekniikan (mediatekniikka) opinnot JAMKissa, pian toivottavasti virallisesti insinööri. Koodaamisessa kiinnostaa tekniikan ja luovuuden yhdistäminen ja oman käden jäljen näkeminen.”
– Ella

”Alun perin tein vain graafisen suunnittelijan hommia, mutta verkkosivuille tuntui olevan jatkuvaa kysyntää, mikä sai innostumaan koodaamaan enemmän. Välillä koodi saattaa tuntua puhtaasti työkalulta, mutta toisinaan siinä on jotain magiaa.”
– Miiro

”Lukion jälkeen eksyin opiskelemaan tietojenkäsittelyä TAMKissa, mikä oli yhteishaussa viimeinen hakukohteeni. Opiskeluaikana kuitenkin heräsi kiinnostus verkkosivustoihin; niiden suunnitteluun ja toteutukseen. Taustalla oli ennen ammattikorkeaan menoa vain hieman harrastuneisuutta, mutta opiskelujen ja töiden aikana osaamista karttui. Koodaamisessa eniten kiinnostavat näyttävät lopputulokset sekä kaikenlainen ongelmanratkaisu.”
– Jimi

Maaliskuun alussa Koodilaakso vietti yhteistä tiimipäivää MOW Supernovassa. Tiimipäivän aiheena toimivat Koodilaakso-tiimin sisäinen kehitys ja yhteiset toimintatavat.

Irtiotot toimisto- tai etätyöarjesta ruokkivat luovuutta ja motivaatiota, ja näitä vietetäänkin tiimeittäin säännöllisesti, kuten myös koko työyhteisön tasolla muun muassa hieman formaalimpien tilausuuksien sekä myös virkistysreissujen muodossa.

Onhan toki koodarin arki muutakin kuin innovointia ja erikoiskahvia. Kehittäjän rooliin kuuluu sivustokehitys suunnitteluvaiheesta käyttökoulutukseen sekä aiempien sivustojen ylläpito, kehitys ja ongelmanratkaisu. Niin sanotun tuotantotyön lisäksi kehittäjällä on osansa ja vastuunsa työyhteisön kehityksessä, ideoinnissa, suunnittelussa ja asiakaskohtaamisissa. Jokaisen oma rooli näissä muotoutuu oman mielenkiinnon ja osaamisen mukaan.

Jos tuumaat omaa rooliasi, mikä siinä on parasta?

”Annetaan vastuuta, mutta myös tiedostetaan että olen oppimassa. Pääsee tekemään oikeita töitä, mutta ei kuitenkaan tarvitse stressata sitä, jos työ ei sujukaan heti täydellisesti ja tekemiseen menee enemmän aikaa.”
– Ella

”Tasapaino tiimityön ja oman tekemisen välillä. Joukkueeseen pääsee mukaan ideoimaan ja kuuntelemaan, mutta varsinaiseen tekemiseen saa onneksi syventyä omassa rauhassa.”
– Miiro

”Omassa roolissa parasta on oman tiimin ohjaaminen työkuormasta ja hyvinvoinnista vastaten sekä aiemmin mainittujen näyttävien lopputulosten toteutus.”
– Jimi

Miiro ja Ella MOWissa

Mikä piristää työpäivissä erityisesti?

”Työ- ja erityisesti tiimikaverit. Palautteen saaminen. Jonkun asian saaminen valmiiksi.”
– Ella

”Ehdottomasti tiimikavereiden kuiva huumori. Yleinen ilmapiiri toimistolla ja etäpalavereissakin.”
– Miiro

”Kollegat. Bermudalla on mahtava porukka ja varsinkin etätyön ollessa pääasiallinen malli työpäiviin, niin toimistopäivät piristävät.”
– Jimi

Mistä asioista pidät Bermudalla työskentelyssä?

”Edellä mainitut kohdat pätevät tähänkin.”
– Ella

”Omasta vapaudesta päättää kuinka, missä ja milloin työskentelet (ehkä liioiteltu, mutta kuitenkin mahdollisuus vaikuttaa omaan työsuunnitteluun ja tekemiseen). Yhteiset tapahtumat, juhlat ja illanistujaiset!”
– Miiro

”Parasta työskentelyssä on ilmapiirin lisäksi vapaus oman työn rytmittämiseen ja oman päivän kulun määrittämiseen. Myös säännölliset asiakaskontaktit tuovat mukavaa vaihtelua.”
– Jimi

Juoko kaikki koodarit energiajuomaa?

”Ei, niiden pelkkä haju aiheuttaa jo päänsärkyä”
– Ella

”Lukeehan se jo työehtosopimuksessa. (Ei meillä ole TES:iä). Oma suosikkipiriste on kuitenkin kahvi.”
– Miiro

”Ohi.”
– Jimi

Tutustu muihin bermudalaisiin

Lisää arkea ja asiaa Bermudan blogissa

Viimeisimmät artikkelit

Blogi
12.08.2022
Kotiäitiminä vs työminä
Lue lisää
Ihmiset
22.06.2022
Janika Keskitalo
Lue lisää
Rekry
20.06.2022
Etsimme WordPress-kehittäjiä
Lue lisää
Case
10.06.2022
Extron: Muoviteollisuuden tulevaisuus tarvitsee Arkkitehteja
Lue lisää
Blogi
23.05.2022
Käytätkö Analyticsia? Kävijädatasi saattaa pian kadota
Lue lisää
Case
04.05.2022
AGCO Power: Voimaa muutokseen
Lue lisää
Case
02.05.2022
Paljon onnea 20-vuotias Kauppakeskus Arabia!
Lue lisää
Blogi
02.05.2022
Mitä markkinointitoimistolta halutaan?
Lue lisää
Rekry
14.04.2022
Haussa freelance-copywriter
Lue lisää
Case
13.04.2022
Cloudpermit Oy:n Lupapiste: Kun kriteerit ovat korkealla, käyttäjäkokemus ratkaisee
Lue lisää
Webcast
04.04.2022
Markkinointiteknologiat – Mitä apua!?
Lue lisää
Case
29.03.2022
Vesivek: Asiakaslehti on tehokas tapa tavoittaa oikeat ihmiset
Lue lisää