Luettavissa 3 minuutissa

Mitä tehdä sivustolle, kun Suomen markkinat jäävät liian pieneksi?

Kansainvälisille markkinoille loikkaaminen edellyttää yritykseltä kokonaisvaltaista pohdintaa liiketoimintastrategian, myynnin ja markkinoinnin näkökulmasta. Monelle verkkosivusto on kaiken kokoava markkinointiviestinnän peruspilari – mitä sen suhteen on hyvä huomioida ennen kv-ulostuloa?

Varmuutta perusteellisella pohjatyöllä

Mikäli kansainvälinen myynti on jo harkinnassa, on sille mitä todennäköisemmin jo hahmoteltuna liiketoiminnalliset tavoitteet. Jos ei, näistä on ehdottomasti hyvä aloittaa! Millaista kasvua haette uudella aluevaltauksella, myyttekö samaa vai eri tuotetta/palvelua Suomessa ja kansainvälisesti? Tarvitaanko verkkokauppa tai miten olemassa olevaa muokataan uusiin tarpeisiin sopivaksi?

Entä miten nykyinen myyntiorganisaationne taipuu uusiin tarpeisiin? Rekrytoidaanko uutta väkeä suoramyyntiä varten vai onko tavoitteena kenties koota osaava jälleenmyyjäverkosto, joilla on potentiaalinen asiakaskunta jo valmiina? Sivustolla myyntiä voidaan tukea esimerkiksi ladattavilla lisämateriaaleilla, tarjouspyyntölomakkeilla tai vaikka tarjoamalla mahdollisuus varata tapaaminen suoraan asiantuntijan kalenterista.

Omaan napaan tuijottamisen lisäksi tarkastele kriittisesti myös muiden tekemisiä. Kartoita markkinoilla jo toimivien sekä muiden kilpailijoidesi markkinointia ja määrittele erottuvuustekijäsi. Miten esimerkiksi sivustoilla on kerrottu tarjonnasta, miten liidejä näytetään keräävän ja mitä kautta myynti käytännössä tapahtuu. Mihin suuntaan asiakasta ohjataan sivustolla tai muissa markkinoinnin kanavissa?

Hyvä tarina on universaalisti toimiva konsepti

Suomalaisten ja erityisesti B2B-yritysten helmasynti on tuotelähtöisyys – ominaisuudet ja tarkat speksit tuodaan ensimmäisenä esiin, vaikkei asiakas tietäisi miksi yritys on ylipäätään olemassa.

Jokaisen meidän sisällä elää utelias pikkulapsi, jolla on alkukantainen halu kuulla uusia tarinoita iltanuotion hehkussa. Tartu siihen!

Sen sijaan samaistuttavat tarinat ja merkitys niiden takana kiehtovat kulttuurista riippumatta. Jokaisen meidän sisällä elää utelias pikkulapsi, jolla on alkukantainen halu kuulla uusia tarinoita iltanuotion hehkussa. Tartu siihen! Panosta kerrontatapaan, joka välittää tarinasi mahdollisimman aidosti (liikkuvan) kuvan, äänen ja tekstin muodossa.

Tunnettuus aloitetaan käytännössä nollasta, kun siirrytään tutun vaikutusalueen ulkopuolelle. Tästä syystä sivuston sisältöön panostaminen on oleellista paitsi asiakkaiden, myös hakukoneiden ja mainonnan näkökulmasta. Laadukkaasti lokalisoitu sisältö vastaa moneen menestyksen tarpeeseen;

  • brändisisällöllä luodaan mielikuvia, tarpeita ja syvempiä merkityksiä
  • tuote- ja palvelusisällöllä vastataan asiakkaan ja hakukoneiden tarpeisiin
  • mainossisällöllä houkutellaan liikennettä sivustolle, verkkokauppaan tai yhteydenottoon.

Lokalisoinnilla paikallista uskottavuutta

Lokalisoinnilla eli sisällön sovittamisella kohdeyleisölle sopivaksi otetaan huomioon paitsi uudet kieliversiot, myös kohdemaiden kulttuurilliset erot.

Esimerkiksi yksittäisillä termeillä ja sanavalinnoilla, kuvilla, symboleilla, ikoneilla, mittayksiköillä tai sertifikaateilla voi olla valtava vaikutus siihen, miten luotettavalta toimijalta vaikutat paikallisiin kilpailijoihin verrattuna. Myös sivuston toiminnallisuuksia tai laajuutta voidaan räätälöidä kielialueiden mukaan.

Monesti kansainvälisille markkinoille tavoittelevat asiakkaamme kaipaavat lokalisoinnin lisäksi brändilleen kokonaisvaltaisesti uskottavampaa kerrontatapaa; hiotumpia sanamuotoja, säväyttävämpiä videoita ja tyylikkäämpiä käyttöliittymiä. Bermudan avulla sivustosi ja muu yrityksesi markkinointiviestintä päivitetään kansainväliselle tasolle teille sopivaan tahtiin.

Haluatko tietää enemmän kansainvälisestä sivustosuunnittelusta?

”Kun Suomi ei riitä – sivustosuunnittelua kansainvälisellä otteella” -webinaarissa käsitellään huomioitavia asioita, kun suunnitellaan verkkosivustoa kansainvälisille markkinoille – etenkin B2B-bisneksessä.

Viimeisimmät artikkelit

Ihmiset
22.06.2022
Janika Keskitalo
Lue lisää
Rekry
20.06.2022
Etsimme WordPress-kehittäjiä
Lue lisää
Case
10.06.2022
Extron: Muoviteollisuuden tulevaisuus tarvitsee Arkkitehteja
Lue lisää
Blogi
23.05.2022
Käytätkö Analyticsia? Kävijädatasi saattaa pian kadota
Lue lisää
Case
04.05.2022
AGCO Power: Voimaa muutokseen
Lue lisää
Case
02.05.2022
Paljon onnea 20-vuotias Kauppakeskus Arabia!
Lue lisää
Blogi
02.05.2022
Mitä markkinointitoimistolta halutaan?
Lue lisää
Blogi
19.04.2022
Koodarina markkinointitoimistossa
Lue lisää
Rekry
14.04.2022
Haussa freelance-copywriter
Lue lisää
Case
13.04.2022
Cloudpermit Oy:n Lupapiste: Kun kriteerit ovat korkealla, käyttäjäkokemus ratkaisee
Lue lisää
Webcast
04.04.2022
Markkinointiteknologiat – Mitä apua!?
Lue lisää
Case
29.03.2022
Vesivek: Asiakaslehti on tehokas tapa tavoittaa oikeat ihmiset
Lue lisää