Luettavissa 3 minuutissa

Videomainonta digimarkkinoinnin ehdoin

Lainaten kollegani Tommin aikaisempaa blogikirjoitusta, vaikka YouTube on ”maailman suurin kalmisto”, ei se välttämättä tarkoita sitä, etteikö videosi sieltä voisi zombien tavoin nousta haudasta takaisin maan pinnalle. Laajemman yleisön saavuttaminen YouTubessa voi kuitenkin olla orgaanisesti haastavaa ja voi helposti vierähtää vuosiakin, ennen kuin sellainen saavutetaan. Onneksi meillä on kuitenkin aina mahdollisuus oikaista hieman ja edistää videoiden näyttökertojen kasvua maksullisella mainonnalla, tuoden brändisi suuren yleisön eteen välittömästi.

Kohderyhmän valitseminen

Nykyaikaiset digimarkkinointikanavat mahdollistavat hyvin tarkankin kohderyhmän rajaamisen. Kun joskus meidän piti kohdentaa mainontaa jokseenkin silmät sidottuna television ja radion varassa, nyt voimme halutessamme tavoittaa henkilöt, jotka ovat esimerkiksi 25-34 vuotiaita, kiinnostuneita asunnon ostamisesta ja harkitsevat lemmikin adoptoimista. Myös videomainonnan ensimmäinen vaihe on miettiä, keitä potentiaaliset asiakkaasi ovat ja mistä he ovat kiinnostuneet. Rajaamalla kohdeyleisösi oikein käytät mainosrahasi fiksummin sekä esität yleisöllesi relevanttia markkinointia.

Missä kanavassa tavoitat potentiaalisen yleisösi?

Suomessa(kin) YouTube mainosalustana kerää varmasti eniten katseluminuutteja, sillä onhan kyseessä maailman suurin videopalvelu, joka päihittää katseluajassa television mainoskanavatkin. YouTube on siis aika pomminvarma valinta videomainontakanavaksi. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö videoita tulisi muualla markkinoida. Facebook on myös loistava alusta tavoittamaan erityisesti kuluttajat ja video saa ainutlaatuisen huomioarvon käyttäjien syötteessä verrattaessa tavallisiin teksti- tai kuvajulkaisuihin.

Kun yrityksesi tarjoaa B2B-palveluita, LinkedIn on siinä tapauksessa kohdentamisen puolesta ylivertainen muihin alustoihin nähden. Siellä mainontaa voi kohdentaa suoraan tietyn tehtävänimikkeen omaaville, toimialalla X työskenteleville tai vaikka kaikille yrityksen X työntekijöille. Näin tarkat kohdennusmetodit eliminoivat tehokkaasti ei-haluttua yleisöä kohderyhmästä pois.

Mitä se kustantaa ja paljonko siihen tulisi rahallisesti panostaa?

Videomainonnassa puhutaan yleisesti CPV:stä (cost-per-view) eli katselukohtaisesta hinnasta. Toisin kuin perinteisessä televisiomainonnassa, maksamme videomainonnasta vain silloin kun joku sen varmasti näkee. Mainosalustojen välillä on merkittäviäkin hintaeroja, mutta kovin montaa euroa ei yksittäiseen mainoksen katselukertaan tarvitse kuitenkaan panostaa. Videomainontaa voi pyörittää jopa 0,01€:lla per katselu, mikä on tietyssä mielessä halvempaa kuin saippua. Älä siis pelkää käyttää markkinointibudjettia reilusti videomainontaan, koska saat tuloksia mainonnan toimivuudesta lähes reaaliajassa.

Selkeät ja realistiset tavoitteet saavutetaan helpommin

Vaikka videomainonnan pääasiallinen tarkoitus on kasvattaa yrityksen, palvelun tai tuotteen tunnettuutta, mainoksen klikkaaminen ja käyttäjän vieminen verkkosivustolle mahdollistaa paljon uusia asioita. Silloin markkinoinnille voidaan asettaa konkreettisempia tavoitteitakin, kuten ostotapahtumat tai yhteydenottolomakkeen täyttäminen. Kuten kaikessa muussakin mainonnassa, realistinen tavoite on helpoiten saavutettava. Tällöin tulokset voivat jopa ylittää odotuksesi.

Ilmoittaudu webinaariin!

Pureudumme erilaisiin yritysvideoihin ja videomarkkinointiin maksuttomassa Kaappaa huomio videolla -webinaarissa 19.5.2020. Ilmoittaudu mukaan!

Viimeisimmät artikkelit

Podcast
20.01.2022
Jakso 4: Hiljainen tieto
Lue lisää
Ihmiset
20.12.2021
Juha Tyrni
Lue lisää
Ihmiset
16.12.2021
Minna-Elina Hakomäki
Lue lisää
Ihmiset
16.12.2021
Veikko Sorvaniemi
Lue lisää
Podcast
01.12.2021
Jakso 3: Markkinointibudjettimme pienenee, mikä avuksi?
Lue lisää
Case
09.11.2021
FinDHC: Kun kaukolämpö sai kasvot
Lue lisää
Rekry
01.11.2021
Etsimme WordPress-kehittäjiä
Lue lisää
Podcast
20.10.2021
Jakso 2: Kuka puhuu, kenelle ja miksi? Haussa käänteentekevä tone of voice
Lue lisää
Podcast
05.10.2021
Jakso 1. Käsissä langat, palapelin palat ja pallo – vai miten se markkinoinnin johtaminen menikään?
Lue lisää
Ihmiset
03.09.2021
Miiro Paananen
Lue lisää
Blogi
30.08.2021
Kasvamme kasvattaaksemme
Lue lisää
Case
21.05.2021
Långvik: Wellness verkossa
Lue lisää