Blogi | 12.05.2020
Lainaten kollegani Tommin aikaisempaa blogikirjoitusta, vaikka YouTube on ”maailman suurin kalmisto”, ei se välttämättä tarkoita sitä, etteikö videosi sieltä voisi zombien tavoin nousta haudasta takaisin maan pinnalle. Laajemman yleisön saavuttaminen YouTubessa voi kuitenkin olla orgaanisesti haastavaa ja voi helposti vierähtää vuosiakin, ennen kuin sellainen saavutetaan. Onneksi meillä on kuitenkin aina mahdollisuus oikaista hieman ja edistää videoiden näyttökertojen kasvua maksullisella mainonnalla, tuoden brändisi suuren yleisön eteen välittömästi.
Kohderyhmän valitseminen
Nykyaikaiset digimarkkinointikanavat mahdollistavat hyvin tarkankin kohderyhmän rajaamisen. Kun joskus meidän piti kohdentaa mainontaa jokseenkin silmät sidottuna television ja radion varassa, nyt voimme halutessamme tavoittaa henkilöt, jotka ovat esimerkiksi 25-34 vuotiaita, kiinnostuneita asunnon ostamisesta ja harkitsevat lemmikin adoptoimista. Myös videomainonnan ensimmäinen vaihe on miettiä, keitä potentiaaliset asiakkaasi ovat ja mistä he ovat kiinnostuneet. Rajaamalla kohdeyleisösi oikein käytät mainosrahasi fiksummin sekä esität yleisöllesi relevanttia markkinointia.
Missä kanavassa tavoitat potentiaalisen yleisösi?
Suomessa(kin) YouTube mainosalustana kerää varmasti eniten katseluminuutteja, sillä onhan kyseessä maailman suurin videopalvelu, joka päihittää katseluajassa television mainoskanavatkin. YouTube on siis aika pomminvarma valinta videomainontakanavaksi. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö videoita tulisi muualla markkinoida. Facebook on myös loistava alusta tavoittamaan erityisesti kuluttajat ja video saa ainutlaatuisen huomioarvon käyttäjien syötteessä verrattaessa tavallisiin teksti- tai kuvajulkaisuihin.
Kun yrityksesi tarjoaa B2B-palveluita, LinkedIn on siinä tapauksessa kohdentamisen puolesta ylivertainen muihin alustoihin nähden. Siellä mainontaa voi kohdentaa suoraan tietyn tehtävänimikkeen omaaville, toimialalla X työskenteleville tai vaikka kaikille yrityksen X työntekijöille. Näin tarkat kohdennusmetodit eliminoivat tehokkaasti ei-haluttua yleisöä kohderyhmästä pois.

Mitä se kustantaa ja paljonko siihen tulisi rahallisesti panostaa?
Videomainonnassa puhutaan yleisesti CPV:stä (cost-per-view) eli katselukohtaisesta hinnasta. Toisin kuin perinteisessä televisiomainonnassa, maksamme videomainonnasta vain silloin kun joku sen varmasti näkee. Mainosalustojen välillä on merkittäviäkin hintaeroja, mutta kovin montaa euroa ei yksittäiseen mainoksen katselukertaan tarvitse kuitenkaan panostaa. Videomainontaa voi pyörittää jopa 0,01€:lla per katselu, mikä on tietyssä mielessä halvempaa kuin saippua. Älä siis pelkää käyttää markkinointibudjettia reilusti videomainontaan, koska saat tuloksia mainonnan toimivuudesta lähes reaaliajassa.
Selkeät ja realistiset tavoitteet saavutetaan helpommin
Vaikka videomainonnan pääasiallinen tarkoitus on kasvattaa yrityksen, palvelun tai tuotteen tunnettuutta, mainoksen klikkaaminen ja käyttäjän vieminen verkkosivustolle mahdollistaa paljon uusia asioita. Silloin markkinoinnille voidaan asettaa konkreettisempia tavoitteitakin, kuten ostotapahtumat tai yhteydenottolomakkeen täyttäminen. Kuten kaikessa muussakin mainonnassa, realistinen tavoite on helpoiten saavutettava. Tällöin tulokset voivat jopa ylittää odotuksesi.
Ilmoittaudu webinaariin!
Pureudumme erilaisiin yritysvideoihin ja videomarkkinointiin maksuttomassa Kaappaa huomio videolla -webinaarissa 19.5.2020. Ilmoittaudu mukaan!
