Suunnittelusta rakennuttamiseen, asuntomyynnistä isännöintiin – kerrostalokoteja tekevä Lakea palvelee monenlaista asumista, monenlaisia asujia ja monella tavalla. Kodin neliöiden miljoonat muodot näkyvät ja tuntuvat hienosti myös Lakean ja Bermudan yhteistyössä. 

Lakea, Markkinointitoimisto Bermuda yhteistyö, pelikirja

Pohjatöistä pelikirjaksi

Yhteistyö Lakean kanssa aloitettiin syksyllä 2020 tarinan kirkastuksella. Havaittiin että markkinointiviestinnässä on paljon toimivia elementtejä, mutta tekeminen vaati selkeyttä ja terävöitystä.  

Koska Bermuda haluaa tehdä kotiläksynsä kunnolla, sisälsivät perusteelliset pohjatyöt niin taustakyselyitä, haastatteluja sidosryhmille, tutkimusten ja markkinan analysointia kuin etätyöpajojakin. Syntyi Lakean markkinoinnin pelikirja, josta löytyy kaikki olennainen tekemisen ohjaamiseen – äänensävystä värisävyihin, kanavavalinnoista brändielementteihin.  

Lakean markkinointi- ja viestintäasiantuntija Eija Korkeala on sitä mieltä, että hyvä pohjatyö ja sen pohjalta tehty selkeä pelikirja on itsensä moninkertaisena takaisin maksava sijoitus. ”Kun on kyse brändin johtamisesta, ei pidä tehdä sillisalaattia vaan pitää kokonaisuus mielessä”, hän huomauttaa. ”Pelikirjan avulla meillä on nyt ja tulevaisuudessa ohjeet ja strategia, johon voi nojata kaikessa tekemisessä.” 

Yhdessä rakennettu brändi

Brändin pääviestiksi tislautunut asumisen monimuotoiset neliöt kertoo toki Lakean laajasta palvelutarjonnasta, mutta myös erilaisten tilanteiden ja ihmisten ymmärtämisestä. Erilaisuuden arvostaminen ja näkemys asumisen tulevaisuudesta ruokkii luottamusta – yhtä lailla asukkaiden ja kumppanien kuin Lakean omankin väen. 

Yhteisöllisestä yrityskulttuurista kertoo se, että brändityöhön osallistettiin lopulta koko Lakean henkilöstö, viimeistään silloin kun pelikirjan sisältö tiivistettiin brändiohjeistoksi. Tämä markkinointi- ja brändistrategian tiivistävä paketti tuotiin Lakealla osaksi kunkin tiimin arkea erillisen graafisen ohjeiston tukemana. 

Pelikirjan pohjalta rakennettiin Lakeampi-brändikampanja, joka valtasi Suomen kasvukeskukset vuonna 2021 televisiossa, verkossa, lehdissä, radiossa, kadunvarsissa ja kahvipöydissä. Pelkästään Youtuben kautta 200 000 suomalaista sai kuulla, millainen on monimuotoinen neliö ja kenen kautta pääsee luotettavasti omaan kotiin.  

Lakean neliö + Bermudan kolmio 

Harkittu startti loi marssijärjestyksen toimivalle kumppanuudelle: ensin pohjatyöt strategisine valintoineen, sitten polkaistiin operatiivinen arki käyntiin selkeällä työnjaolla. Lakean monimuotoinen neliö sekä Bermudan markkinointia, palvelua ja myyntiä kärjissään kantava kolmio ovatkin sulautuneet ensimmäisen kokonaisen yhteistyövuoden aikana sujuvasti yhteen. Liekö syynä työyhteisöjemme samankaltaiset arvopohjat tai se, että kumpikaan ei näe tekemistä “vain” markkinointina. Sujuva kokonaisuuden hallinta onkin Eija Korkealan mielestä hyvä syy suosia aitoa kumppanuutta tekemisen mallina: 

”Kaikki tietotaito samasta, osaamiseltaan ja henkilöstömäärältään kyllin suuresta talosta on helpompaa kuin useamman toimiston käyttäminen”, hän linjaa. ”Markkinointi on meillä jatkuvaa ja välillä aika hektistä, jolloin henkilökohtainen kanssakäyminen korostuu. Osaavien kanssa on helppo tehdä työtä!” 

Ei kohdetta ilman konseptia

Yhteinen arkemme kivijalka on valtakunnallinen kohdemarkkinointi. Onnistumisen takaa välitön yhteistyö, markkinoinnin pelikirja, timanttiset kanban-taulut sekä muutoksiin mukautuminen. Oli rakenteilla sitten Lakean Omaksi-kohde, puukerrostalo tai muita alueelle istuvia koteja, ei kampanjointia, digimainontaa, asuntoesitteitä tai muita mainosmateriaaleja tuoteta ennen kuin on suunniteltu hankkeen erityispiirteet tiivistävä kohdekonsepti. 

Lakeampi Bermuda

Yhteisen tekemisen ytimessä olevasta brändi- ja kohdemarkkinoinnista on turvallista poiketa kulloinkin tarvittaviin suuntiin. Rekrymainonnasta some-koulutuksiin ja kampanjasivustoihin, liikelahjoista sovellusikoneihin ja palvelumuotoiluun, data-analytiikasta strategiadokumentteihin, vuosikertomukseen tai asunnon materiaalivalintoihin – mikään asumiseen liittyvä ei ole Lakean ja Bermudan yhteistyölle vierasta.  

“Lakea on ensimmäisiä asiakkaitani Bermudalla ja olen ylpeä yhteistyömme kaikista vaiheista”, kertoo Bermudan projektipäällikkö Sanni Kivipelto. “Alusta alkaen monipuolinen tekeminen ja avoin ja välitön kommunikointimalli ovat pitäneet meidät bermudalaiset otteessaan – virkeinä ja innokkaina. Lisäksi olemme oppineet Eijalta tiimeineen todella paljon sekä koko kiinteistöalasta että siitä ammattiylpeydestä, jota Lakea kunniakkaasti edustaa.” 

”Kun kyseessä on täyden palvelun iso kumppanuus, on tärkeää, että pohjalta löytyy strategia ja on aikaa panostaa strategiseen tekemiseen. Bermudalla se on hallussa. Me asiakkaan toivomme ideointia – voimme itsekin tehdä tylsät PDF-päivitykset, mutta luovuus ja oikea osaaminen markkinointiin tulee Bermudalta”
– Eija Korkeala

Lue lisää asiakkaistamme

Lue yritysten kokemuksia Bermudasta ja tutustu tekemiimme projekteihin.

Case
04.05.2022
AGCO Power: Voimaa muutokseen
Lue lisää
Case
02.05.2022
Paljon onnea 20-vuotias Kauppakeskus Arabia!
Lue lisää
Case
13.04.2022
Cloudpermit Oy:n Lupapiste: Kun kriteerit ovat korkealla, käyttäjäkokemus ratkaisee
Lue lisää
Case
29.03.2022
Vesivek: Asiakaslehti on tehokas tapa tavoittaa oikeat ihmiset
Lue lisää
Case
25.01.2022
Visit Tampere: Tehokasta kotimaanmatkailun markkinointia Tampereen tahtiin
Lue lisää
Case
09.11.2021
FinDHC: Kun kaukolämpö sai kasvot
Lue lisää
Case
21.05.2021
Långvik: Wellness verkossa
Lue lisää
Case
05.03.2021
Kaso-Ovi – myyntiä ja tunnettuutta digimarkkinoinnilla
Lue lisää
Case
02.03.2021
Pintos: Brändinostetta uusilla kuvilla ja viesteillä
Lue lisää
Case
27.01.2021
Tampereen kaupunki: Tavara-aseman siirto
Lue lisää
Case
03.11.2020
Treon: Tuotevideot täyttämään puuttuva palanen IoT-firman viestintään
Lue lisää
Case
13.10.2020
Visiot todeksi videolla
Lue lisää