Bermuda – maailman tamperelaisin mainostoimisto – 

Employer branding

Työnantajamielikuva, eli employer branding, ei ole sellainen asia, joka päätetään kulmahuoneissa johtoryhmän voimin markkinointitoimiston kanssa. Tai voi olla, mutta näin se ei tule toimimaan aidosti.

Työnantajamielikuvan parantaminen lähtee sisäisestä kulttuurista ja arvotyöskentelystä, johon on syytä osallistaa koko organisaatio.

Oman henkilöstön sitoutuminen ja ylpeus omasta yrityksestä on kiistatta työnantajamielikuvan paras ajuri. Sana kiertää osaajien välillä turuilla ja toreilla, eikä yrityksillä ole nykymaailmassa kontrollia tästä.

Toteutuvatko arvot aidosti? Mitkä ovat yrityksen vetovoimatekijät?

Prosessin ei tarvitse lähteä nollasta pitkän kaavan kautta, mutta lähtökohdat on hyvä ymmärtää ja avainasiat tunnistaa.

Työnantaja­brändin kirkastaminen

Vetovoima­tekijöiden kehittäminen ja sisältöstrategia

Rekry­markkinointi & -mainonta, jatkuva viestintä

Hyvä työnantajabrändi ei synny hetkessä, eikä ole muusta brändistä irrallinen entiteetti. Kuten yritysbrändi ylipäätään, sen pitää olla aito ja se pitää rakentua sisältäpäin ulospäin, omiin vahvuuksiin nojaten ja määrätietoisesti eri osa-alueita kehittäen.

Työnantajabrändi
Alkup.malli, lähde: Boston Consulting Group

Bermuda auttaa – askelmerkkejä esimerkiksi:

  • Strategiasparrit, workshopit – sisäisen ymmärryksen kerryttäminen
  • Työnantajalupauksen kirkastaminen
  • Taustakyselyt ja työpajat henkilöstölle (osallistaminen)
  • Henkilöstön sisäisen palon sytyttävä konsepti
  • Konseptin jalkauttaminen monikanavaisesti
  • Sisältömarkkinoinnin tuki tai ulkoistus mm. some (orgaaninen sekä maksettu mainonta LinkedIn, Twitter, Facebook, Instagram), printti
  • Rekrytointikampanjat, monikanavaisesti tai someen keskittyen (mm. some orgaaninen sekä maksettu mainonta kanavissa, kuten LinkedIn, Twitter, Facebook, Instagram), printtimateriaalit

Tutustu myös

Varsinkin B2B-markkinoinnissa yllättävän usein päätöksiä tehdään oletuksien ja kertyneen kokemuksen varassa. Myynnin suora vuorovaikutus asiakkaiden kanssa on kullanarvoista, mutta kaikkia muutoksia tai taustatekijöitä ei voi tunnistaa ilman päämäärätietoista ymmärryksen syventämistä.

Lue lisää

Tuotteistaminen tarkoittaa perinteisesti nimeä, logoa, visuaalista ilmettä, arvolupausta, hinnoittelua sekä tuotteen asemointia portfolion sisällä ja suhteessa kilpailijoihin. Tuote ei kuitenkaan ole vain yksittäinen yrityksen palvelun ilmentymä, vaan aina osa laajempaa asiakaskokemusta – varsinkin yritysmarkkinoinnissa.

Lue lisää

Hyvä markkinointistrategia kokoaa yrityksen tärkeimmät markkinoinnin tavoitteet selkeäksi ja sovellettavaksi kokonaisuudeksi. Markkinointistrategian suunnittelu alkaa hyvästä asiakasymmärryksestä, markkina- ja kilpailutilanteen tuntemuksesta sekä vahvasta visiosta siitä, mikä yrityksen merkitys on potentiaaliselle asiakkaalle.

Lue lisää

Liiketoimintamuotoilu, saavutettavuusarviointi, palveluportfolion kehittäminen, A/B-testaus – rakkaalla lapsella on monta nimeä, ja niin on palvelumuotoilullakin. Kaiken ytimessä on asiakaslähtöinen ajattelu ja rohkea toisten kenkiin astuminen.

Lue lisää

Tuloksellinen markkinointi elää hyvistä sisällöistä ja asiantuntemuksen jakamisesta, joilla asiakkaat sitoutetaan brändiin. Ihmiset, tarinat ja vahvat näkemykset kiinnostavat. Ne vain täytyy löytää – ja niille täytyy valita oikeat kanavat.

Lue lisää

Tarinan kirkastus on Bermudan tapa tehdä brändiuudistus ja löytää yrityksesi ydin – se, mikä on yrityksesi olemassaolon tarkoitus.

Lue lisää

Etkö löydä etsimääsi?

Markkinointi ei ole aina niin yksioikoista, että oikeat ratkaisut löytyisivät suoraan kaupan hyllyltä.
Jos et siis löydä etsimääsi – tai et vaikka vielä edes tiedä, mitä etsit – anna meidän toimia oppaanasi.

Etenkin meidän Jarkko on etevä kaveri kysymään oikeat kysymykset!