Luettavissa 3 minuutissa

Mitä tehtiin:

Asiat menevät kerralla perille eikä valmistuvia tarinoita tarvitse juurikaan korjata, mikä on yleensä ulkopuolisen avun kanssa haasteellista.

Paula Meuronen, markkinointipäällikkö

Orbis Oy on hieno esimerkki pitkän linjan suomalaisesta teknologiayrityksestä, joka on yli 50 vuoden ajan rakentanut tietoyhteiskunnan rakenteita ULA-radiosta kännykkä- ja kuituverkkoihin. Mutta välittyykö mittava asiantuntemus ja tuotteiden laatu myös viestinnässä? Bermuda ja Orbis ottivat yhdessä tavoitteekseen nostaa Orbiksen kynttilän vakan alta.

Orbiksella on valttinaan laaja, Suomen oloissa toimivaksi testattu valikoima tuotteita tietoverkkojen rakentamiseen sekä oma suunnittelu ja tuotanto. Näiden eri segmenttien merkeissä Bermudan ja Orbiksen tiet ovat ristenneet jo useita kertoja – ensin uuden tuoteryhmän lanseeraamisessa, sitten koko brändin laajemmassa kirkastuksessa ja erilaisissa kampanjoissa sekä viestinnän uudistusprojekteissa.

”Yritysmuutosten jälkeen olemme viimeisen parin vuoden aikana käytännössä joutuneet keksimään Orbiksen pyörän uudelleen”, luonnehtii Orbiksen markkinointipäällikkö Paula Meuronen. Paula koki Orbiksen tärkeimmäksi kehityskohteeksi ydinviestin kirkastuksen: mikä on Orbis ja mikä sen erottaa muista.

Merosen mukaan yhteistyö Bermudan kanssa on sujunut erityisesti siksi, että kumppanina paneudumme myös omatoimisesti teknisten sovellusten ja tuotteiden ymmärtämiseen. Myös fokuksessa pysyminen saa orbislaisilta kiitosta:

”Keskenämme myyntiargumenteista puhuessamme eksymme aina nopeasti operatiivisiin tai teknisiin detaljeihin, joten Bermudan ohjauksella pysyimme ytimessä ja aikataulussa. Ulkopuolinen vetoapu auttoi merkittävästi myös pääsemään teknisestä slangista aitoihin asiakashyötyihin”, Paula pohdiskelee.

orbis_artikkelikuva_2

Suunnittelijan suusta

”Orbiksella on laajan tuoterepertuaarin lisäksi uskomaton määrä vuosien varrella kertynyttä asiantuntemusta, mutta hieman he aluksi vähättelivät sitä”, kertoo visuaalisesta suunnittelusta yhteistyömme koko taipaleella vastannut luova johtaja Sami Partanen. ”Meidän tiimi rohkaisi heitä nostamaan esiin ja tuotteistamaan tätä asiantuntemusta.”

Uudistetussa Orbiksen kuvamaailmassa pääosassa ei ole aina entiseen tapaan tuote, vaan tähän päivään tuodut valoisat visut viestivät hyötyjä ostajasta asentajan kautta loppukäyttäjään.

”Vahvoja visuaalisia tunnisteita toistamalla ja varioimalla voi pitää yllä brändin muistettavuutta eri yhteyksissä”, purkaa Sami työtään. ”Näin lupaus laadusta säilyy tuoteryhmästä toiseen.”

Teknologia-alan yritykset ovat toki tuttuja Bermudan luovan johtajan parikymmenvuotisen uran varrelta, mutta Orbiksen toimiala oli konkarillekin uutta. ”Tämä oli uusia ajatuksia avaava mahdollisuus nähdä, miten oppi muilta aloilta kohtaa ja risteää asiakkaan tarpeet”, hän hehkuttaa. ”Mahtavaa, että heiltä löytyi rohkeutta uudistua.”

”Parhaimmillaan olemme kirkastaneet myös yrityksen kuvaa itsestään”, Sami tiivistää. ”Orbis on tehnyt loikan tuotekauppiaasta ratkaisevaksi kumppaniksi – niin ulkoisessa kuin sisäisessäkin viestinnässään.”

Lue lisää asiakkaistamme

Lue yritysten kokemuksia Bermudasta ja tutustu tekemiimme projekteihin.

Case
04.05.2022
AGCO Power: Voimaa muutokseen
Lue lisää
Case
02.05.2022
Paljon onnea 20-vuotias Kauppakeskus Arabia!
Lue lisää
Case
13.04.2022
Cloudpermit Oy:n Lupapiste: Kun kriteerit ovat korkealla, käyttäjäkokemus ratkaisee
Lue lisää
Case
29.03.2022
Vesivek: Asiakaslehti on tehokas tapa tavoittaa oikeat ihmiset
Lue lisää
Case
02.02.2022
Lakea: Monimuotoinen yhteistyö
Lue lisää
Case
25.01.2022
Visit Tampere: Tehokasta kotimaanmatkailun markkinointia Tampereen tahtiin
Lue lisää
Case
09.11.2021
FinDHC: Kun kaukolämpö sai kasvot
Lue lisää
Case
21.05.2021
Långvik: Wellness verkossa
Lue lisää
Case
05.03.2021
Kaso-Ovi – myyntiä ja tunnettuutta digimarkkinoinnilla
Lue lisää
Case
02.03.2021
Pintos: Brändinostetta uusilla kuvilla ja viesteillä
Lue lisää
Case
27.01.2021
Tampereen kaupunki: Tavara-aseman siirto
Lue lisää
Case
03.11.2020
Treon: Tuotevideot täyttämään puuttuva palanen IoT-firman viestintään
Lue lisää