Kokonaisuutena projekti täytti kaikki toiveemme. Kerrankin asiat tehtiin kunnolla. Lopputuotokset ovat ajassa kestäviä ja käyttökelpoisia monessa yhteydessä.

Birgitta Ojala, vastuualuepäällikkö

Miten tehdä aivan uudenlainen palvelu tutuksi asiakkaille? Tamperelainen Pirte (Tullinkulman Työterveys Oy) ja Celkee Oy kehittivät Oivallus-palvelun, jonka tarkoitus on edistää yritysten hyvinvointia ja sitä kautta tuottavuutta. Bermuda auttoi tämän yhteisöllisestä web-palvelusta ja Pirten asiantuntijoiden osaamisesta koostuvan kokonaisuuden kiteyttämisessä vaikuttaviksi viesteiksi.

Kehityskeskustelun perinteinen malli on, että työnantaja ja työntekijä keskustelevat kahdestaan suljettujen ovien takana. Oivallus-palvelun perusideana on avoimuus, jolloin palautetta sekä ratkaisuehdotuksia jaetaan koko työyhteisön ja Pirten asiantuntijoiden kesken.

Kärkiviestit kiteytettiin yhteisissä workshopeissa

Pirten ja Bermudan yhteistyö käynnistyi syksyllä 2017, jolloin haastattelimme palvelun testikäyttäjiä. Vastausten pohjalta keskustelimme palvelun merkityksestä yhdessä Pirten ja Celkeen kanssa. Bermudan tiimi sai myös demotunnukset web-palveluun, jotta pystyimme itse testata käyttöliittymää.

Työpajoissa muotoutui käsitys palvelun kärkiviesteistä ja siitä, millaista materiaalia Pirten myyjät sekä työterveyshoitajat tulisivat tarvitsemaan työssään. Oivallus on lähtökohtaisesti suunniteltu Pirten nykysille työterveysasiakkaille, joten julkista markkinointimateriaalia ei tässä vaiheessa ollut tarvetta luoda.

Pirten asiakkaina on Tampereen kaupungin lisäksi yli 1800 yritystä ja noin 42 000 henkilöasiakasta. Jatkossa, palvelua on tarkoitus myydä myös valtakunnallisella tasolla työhyvinvointiin ja työterveyteen keskittyville palveluyrityksille.

Lopputuotokset myynnin tueksi

Luova johtaja Sami Partanen piirsi animaatiovideon, jonka henkilöhahmot esiintyvät myös myyntiesitteessä sekä presentaatiossa. Pirten edustajat käyttävät materiaalia esitellessään palvelua asiakkailleen.

”Piirroksissa mielikuvitus asettaa rajat viestin kertomiselle. Asiat, joita muilla tekniikoilla voi olla hankala kuvittaa saavat piirrosanimaatiossa parhaillaan katsojaakin oivalluttavan muodon”, kertoo Partanen.

animointi

Piirosanimaatiota hyödynnettiin myös Wirepasin Connectivity for Beacons -videolla. Lue lisää tästä.

Kaipaatko havainnollistavaa myynnintukimateriaalia? Ota yhteyttä!

Lue lisää asiakkaistamme

Lue yritysten kokemuksia Bermudasta ja tutustu tekemiimme projekteihin.

Case
04.05.2022
AGCO Power: Voimaa muutokseen
Lue lisää
Case
02.05.2022
Paljon onnea 20-vuotias Kauppakeskus Arabia!
Lue lisää
Case
13.04.2022
Cloudpermit Oy:n Lupapiste: Kun kriteerit ovat korkealla, käyttäjäkokemus ratkaisee
Lue lisää
Case
29.03.2022
Vesivek: Asiakaslehti on tehokas tapa tavoittaa oikeat ihmiset
Lue lisää
Case
02.02.2022
Lakea: Monimuotoinen yhteistyö
Lue lisää
Case
25.01.2022
Visit Tampere: Tehokasta kotimaanmatkailun markkinointia Tampereen tahtiin
Lue lisää
Case
09.11.2021
FinDHC: Kun kaukolämpö sai kasvot
Lue lisää
Case
21.05.2021
Långvik: Wellness verkossa
Lue lisää
Case
05.03.2021
Kaso-Ovi – myyntiä ja tunnettuutta digimarkkinoinnilla
Lue lisää
Case
02.03.2021
Pintos: Brändinostetta uusilla kuvilla ja viesteillä
Lue lisää
Case
27.01.2021
Tampereen kaupunki: Tavara-aseman siirto
Lue lisää
Case
03.11.2020
Treon: Tuotevideot täyttämään puuttuva palanen IoT-firman viestintään
Lue lisää